Μενού Κλείσιμο

Σωτηρία μηνύματα από την Παραβολή του Ασώτου ~ Δημητρίου Παναγόπουλου

“Ας μετανοούμε, ας επιστρέφουμε στον Χριστό και εξομολογούμεθα τις αμαρτίες μας πριν να είναι πολύ αργά, διότι δεν γνωρίζουμε τι επιφυλάσσει ο Κύριος στην ανθρωπότητα και την Ελλάδα”.

” Όπως τότε έπεσε χρήμα Εβραϊκό, για να αποσιωπηθεί η Ανάσταση του Χριστού, έτσι και σήμερα πέφτει χρήμα, για να καταστραφεί η ανθρωπότητα”.

“Αν μας βρει ο θάνατος να πολιτευόμαστε με το Θεό και να έχουμε οργανική θέση μαζί Του (μετανιωμένοι-εξομολογημένοι) , θα πάμε στον παράδεισο. Αν ο διάβολος μας βρει να πολιτευόμαστε με τον διάβολο (αμετανόητοι – ανεξομολόγητοι), θα πάμε στην κόλαση”.

Τα πράγματα είναι τόσο απλά. Η παραβολή του Ασώτου Υιού, μας διδάσκει πως ” ο Θεός δεν ζητάει να πάμε να πληρώσουμε το χρέος μας, αλλά το μόνο που ζητάει, είναι να πάμε να παραδεχθούμε το χρέος μας, αλλά και πάλι οι άνθρωποι δεν πάνε στον εξομολόγο. Δεν τους αφήνει ο διάβολος, βάζοντας στο λογισμό τους, ένα σωρό δικαιολογίες. ΒΡΕ ΆΝΘΡΩΠΕ, δεν εξομολογήθηκες, δεν μετανοήσες, κάψε όλα τα κεριά του κόσμου, κάψε όλο το λάδι του κόσμου, πήγαινε σε όλα τα ερημοκκλήσια, μία σου αμαρτία δεν σου συγχωρείται! Μπορείς να το καταλάβεις αυτό το πράγμα;…”

Δημήτριος Παναγόπουλος Ιεροκήρυκας (✞ 13 Φεβρουαρίου 1982)

Υ.Γ. Ο αείμνηστος ιεροκήρυκας Δημήτριος Παναγόπουλος υπήρξε ένας άοκνος εργάτης του Ευαγγελίου με πλήθος καταπληκτικών ομιλιών και συγγραμμάτων. Χωρίς σπουδές και τίτλους, έχοντας όμως το σπουδαίο χάρισμα του λόγου και κυρίως την πλουσιότατη Χάρη του Κυρίου μας που τον επεσκίαζε και τον καθοδηγούσε, βοήθησε πλήθος ανθρώπων να βρούν και να ακολουθήσουν την οδό της σωτηρίας. Αξίζει να σημειωθεί πως δεν επεδίωξε να αναλάβει αυτήν την διακονία αλλά ο Ίδιος ο Χριστός τον επέλεξε και του την ανέθεσε.

Διαβάστε όλα τα κείμενα του Δημήτριου Παναγόπουλου

Κοινοποίηση άρθρου:
Κατηγορία: Δημήτριος Παναγόπουλος, Νέα, Περί εξομολογήσεως, Περί μετανοίας, Πνευματική Ζωή

Σχετικά άρθρα