Μενού Κλείσιμο

Ορφανοτροφείο Ιεράς Μητρόπολης Μαδαγασκάρης ~ Υιοθέτησε ένα παιδί

Σε έκταση 10 στρεμμάτων στην περιοχή Andoharanofotsy, του Αntananarivo, η Ιερά Μητρόπολη Μαδαγασκάρης έχει οικοδομήσει Ορφανοτροφείο δυναμικότητας 260 κλινών. Στο μεγάλο αυτό έργο περιλαμβάνονται ναός, πνευματικό κέντρο, τεχνική σχολή, σχολεία όλων των βαθμίδων και ξενώνας. Το έργο προχώρησε με αργούς ρυθμούς αλλά με την βοήθεια του Θεού ολοκληρώθηκε ο ναός και το ορφανοτροφείο.  Ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄εγκαινίασε το ορφανοτροφείο στις 30 Μαΐου 2015.  Στις 31 Μαΐου εγκαινίασε τον Ιερό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου που βρίσκεται στο συγκρότημα του ορφανοτροφείου.

Το ορφανοτροφείο φιλοξενεί πλέον στις εγκαταστάσεις του τα πρώτα 50 κορίτσια.  Καθημερινά εξοπλίζεται και καλλωπίζεται.  Ανεγείρεται διώροφο κτίριο το οποίο θα στεγάσει την βιβλιοθήκη του ορφανοτροφείου, τα γραφεία της Μητροπόλεως και ξενώνα.  Στον ίδιο χώρο θα κτισθεί σχολείο που θα στεγάσει Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο.

Σε μια κοινωνία που οι δυσκολίες και οι κίνδυνοι για τα κορίτσια δεσπόζουν, το ορφανοτροφείο είναι μία όαση που τους προσφέρει ασφάλεια, σιγουριά και αισιοδοξία για το μέλλον.

Πολύ θα μας βοηθούσαν δωρητές που θα αναλάμβαναν κάτι από τα λειτουργικά έξοδα του ορφανοτροφείου:

– Το γάλα για το πρωινό των παιδιών και τα μπισκότα για ένα μήνα.

– Τον μισθό της νηπιαγωγού ή των δασκάλων για ένα μήνα.

– Την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος του ορφανοτροφείου.

– Τον μισθό της μαγείρισσας.

ΥΙΟΘΕΣΙΕΣ

Όποιος επιθυμεί να υιοθετήσει ένα παιδάκι μπορεί να διαθέσει το ποσό των 100 ευρώ κάθε χρόνο.  Τα χρήματα κατατίθενται στην τράπεζα στο όνομα του παιδιού.  Όταν ενηλικιωθεί το ποσό που θα έχει συγκεντρωθεί θα το βοηθήσει στις σπουδές του, την επαγγελματική και οικογενειακή του αποκατάσταση.  Οι θετοί γονείς θα παραλάβουν βιογραφικό του παιδιού και φωτογραφία του, θα ενημερώνονται για τις σπουδές και την εξέλιξή του.

ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΟΡΦΑΝΟΤΡΟΦΕΙΟ ΘΗΛΕΩΝ ΣΤΗΝ ΑΝΤΑΝΑΝΑΡΙΒΗ

6 π.μ.: Όλες όρθιες νωρίς-νωρίς. Πρωινή προσευχή στο εκκλησάκι της Αγίας Αικατερίνης μέσα στο Ορφανοτροφείο. Τα κορίτσια ψάλλουν δυνατά.

7 π.μ.: Πρωινό. Γάλα, μπισκότα, ψωμί, μαρμελάδα. Σε μια χώρα που τα περισσότερα παιδιά λιμοκτονούν,το πρωινό τούτο είναι αρχοντικό.

7.30- 11.30 π.μ.: Σχολείο. Τα μικρά, όσα φοιτούν στο νηπιαγωγείο και το Δημοτικό, κάνουν τα μαθήματά τους μέσα στο Ορφανοτροφείο. Δεν υπάρχει ακόμη ξεχωριστό κτίριο. Κάποιες αίθουσες μέσα στο Ορφανοτροφείο στεγάζουν το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό των παιδιών. Τα μεγαλύτερα κορίτσια πηγαίνουν στο τοπικό Γυμνάσιο- Λύκειο, Κάποιες άλλες στη σχολή Κοπτικής- Ραπτικής, Κεντήματος, που στεγάζεται επίσης μέσα στο Ορφανοτροφείο.

12- 12.30 μ.μ.: Μεσημεριανό γεύμα. Πάντα φροντισμένο με αγάπη από τον πατέρα τους Μητροπολίτη Μαδαγασκάρης κ.κ. Ιγνάτιο.

2-5 μ.μ.: Επιστροφή στο σχολείο. Απογευματινά μαθήματα. Το σχολείο στη Μαδαγασκάρη λειτουργεί 2 φορές την ημέρα: 8-12 πρωί και 2-5 το απόγευμα.

5 μ.μ.: Όλες επιστρέφουν στο Ορφανοτροφείο. Μελετούν τα μαθήματά τους.Μαθαίνουν ξένες γλώσσες, αγγλικά και γαλλικά. Φροντίζουν το λαχανόκηπο, που εξυπηρετεί τις δικές τους διατροφικές ανάγκες. Πλένουν, καθαρίζουν και ευπρεπίζουν τους χώρους τους.

7 μ.μ.: Δείπνο.

8 μ.μ.: Απόδειπνο στο εκκλησάκι της Αγίας Αικατερίνης. Το βράδυ διαβάζουν, χαίρονται, ψυχαγωγούνται.

Τις Κυριακές ψάλλουν όλες μαζί στον μεγάλο Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου. Περνούν την ημέρα χαρούμενα τραγουδώντας και παίζοντας.

Όλα τα παιδιά, μικρά και μεγάλα, απολαμβάνουν την ασφάλεια, την φροντίδα και την σιγουριά. Αγαθά πνευματικά και υλικά τους προσφέρονται απλόχερα με πολλήν αγάπη.

Ο Μητροπολίτης Μαδαγασκάρης κ.κ. Ιγνάτιος είναι ο πνευματικός τους πατέρας και μεριμνά για τα πάντα. Αυτό τις γεμίζει με ελπίδα για το μέλλον, θάρρος και σιγουριά.

Η ιστοσελίδα www.agiospatrokosmas.gr  υποστηρίζει την Ορθόδοξη Εξωτερική Ιεραποστολή της νήσου Μαδαγασκάρης.

Όποιος επιθυμεί να υιοθετήσει ένα παιδάκι μπορεί να διαθέσει το ποσό των 100 ευρώ κάθε χρόνο.  Τα χρήματα κατατίθενται στην τράπεζα στο όνομα του παιδιού.  Όταν ενηλικιωθεί το ποσό που θα έχει συγκεντρωθεί θα το βοηθήσει στις σπουδές του, την επαγγελματική και οικογενειακή του αποκατάσταση.  Οι θετοί γονείς θα παραλάβουν βιογραφικό του παιδιού και φωτογραφία του, θα ενημερώνονται για τις σπουδές και την εξέλιξή του.

Η κατάθεση των χρημάτων μπορεί να γίνει στους παρακάτω λογαριασμούς:

Για την Εταιρία Φίλων Ιεραποστολής Μαδαγασκάρης

Alpha Bank IBAN GR 1101403530353002002006500
Eurobank IBAN GR 7802600990000380200697745

Για κάθε επιπλέον πληροφορία μπορείτε να  επικοινωνήστε με τους Φίλους ιεραποστολής Μαδαγασκάρης και τον π. Παναγιώτη  Παπαϊωάννου στο τηλ. 6932673790.

 

 

Κοινοποίηση άρθρου:
Κατηγορία: Νέα, Ορθόδοξη Ιεραποστολή, Περί ελεημοσύνης

Σχετικά άρθρα