Μενού Κλείσιμο

Ορφανοτροφείο της Ιεράς Μητρόπολης Μαδαγασκάρης – Υιοθετώ ένα παιδάκι

Σε έκταση 10 στρεμμάτων στην περιοχή Andoharanofotsy, του Αntananarivo, η Ιερά Μητρόπολη Μαδαγασκάρης έχει οικοδομήσει Ορφανοτροφείο δυναμικότητας 260 κλινών. Στο μεγάλο αυτό έργο περιλαμβάνονται ναός, πνευματικό κέντρο, τεχνική σχολή, σχολεία όλων των βαθμίδων και ξενώνας. Το έργο προχώρησε με αργούς ρυθμούς αλλά με την βοήθεια του Θεού ολοκληρώθηκε ο ναός και το ορφανοτροφείο.  Ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄εγκαινίασε το ορφανοτροφείο στις 30 Μαΐου 2015.  Στις 31 Μαΐου εγκαινίασε τον Ιερό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου που βρίσκεται στο συγκρότημα του ορφανοτροφείου.

Το ορφανοτροφείο φιλοξενεί πλέον στις εγκαταστάσεις του τα πρώτα 50 κορίτσια.  Καθημερινά εξοπλίζεται και καλλωπίζεται.  Ανεγείρεται διώροφο κτίριο το οποίο θα στεγάσει την βιβλιοθήκη του ορφανοτροφείου, τα γραφεία της Μητροπόλεως και ξενώνα.  Στον ίδιο χώρο θα κτισθεί σχολείο που θα στεγάσει Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο.

Σε μια κοινωνία που οι δυσκολίες και οι κίνδυνοι για τα κορίτσια δεσπόζουν, το ορφανοτροφείο είναι μία όαση που τους προσφέρει ασφάλεια, σιγουριά και αισιοδοξία για το μέλλον.

Πολύ θα μας βοηθούσαν δωρητές που θα αναλάμβαναν κάτι από τα λειτουργικά έξοδα του ορφανοτροφείου:

– Το γάλα για το πρωινό των παιδιών και τα μπισκότα για ένα μήνα.

– Τον μισθό της νηπιαγωγού ή των δασκάλων για ένα μήνα.

– Την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος του ορφανοτροφείου.

– Τον μισθό της μαγείρισσας.

ΥΙΟΘΕΣΙΕΣ

Όποιος επιθυμεί να υιοθετήσει ένα παιδάκι μπορεί να διαθέσει το ποσό των 100 ευρώ κάθε χρόνο.  Τα χρήματα κατατίθενται στην τράπεζα στο όνομα του παιδιού.  Όταν ενηλικιωθεί το ποσό που θα έχει συγκεντρωθεί θα το βοηθήσει στις σπουδές του, την επαγγελματική και οικογενειακή του αποκατάσταση.  Οι θετοί γονείς θα παραλάβουν βιογραφικό του παιδιού και φωτογραφία του, θα ενημερώνονται για τις σπουδές και την εξέλιξή του.

ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΟΡΦΑΝΟΤΡΟΦΕΙΟ ΘΗΛΕΩΝ ΣΤΗΝ ΑΝΤΑΝΑΝΑΡΙΒΗ

6 π.μ.: Όλες όρθιες νωρίς-νωρίς. Πρωινή προσευχή στο εκκλησάκι της Αγίας Αικατερίνης μέσα στο Ορφανοτροφείο. Τα κορίτσια ψάλλουν δυνατά.

7 π.μ.: Πρωινό. Γάλα, μπισκότα, ψωμί, μαρμελάδα. Σε μια χώρα που τα περισσότερα παιδιά λιμοκτονούν,το πρωινό τούτο είναι αρχοντικό.

7.30- 11.30 π.μ.: Σχολείο. Τα μικρά, όσα φοιτούν στο νηπιαγωγείο και το Δημοτικό, κάνουν τα μαθήματά τους μέσα στο Ορφανοτροφείο. Δεν υπάρχει ακόμη ξεχωριστό κτίριο. Κάποιες αίθουσες μέσα στο Ορφανοτροφείο στεγάζουν το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό των παιδιών. Τα μεγαλύτερα κορίτσια πηγαίνουν στο τοπικό Γυμνάσιο- Λύκειο, Κάποιες άλλες στη σχολή Κοπτικής- Ραπτικής, Κεντήματος, που στεγάζεται επίσης μέσα στο Ορφανοτροφείο.

12- 12.30 μ.μ.: Μεσημεριανό γεύμα. Πάντα φροντισμένο με αγάπη από τον πατέρα τους Μητροπολίτη Μαδαγασκάρης κ.κ. Ιγνάτιο.

2-5 μ.μ.: Επιστροφή στο σχολείο. Απογευματινά μαθήματα. Το σχολείο στη Μαδαγασκάρη λειτουργεί 2 φορές την ημέρα: 8-12 πρωί και 2-5 το απόγευμα.

5 μ.μ.: Όλες επιστρέφουν στο Ορφανοτροφείο. Μελετούν τα μαθήματά τους.Μαθαίνουν ξένες γλώσσες, αγγλικά και γαλλικά. Φροντίζουν το λαχανόκηπο, που εξυπηρετεί τις δικές τους διατροφικές ανάγκες. Πλένουν, καθαρίζουν και ευπρεπίζουν τους χώρους τους.

7 μ.μ.: Δείπνο.

8 μ.μ.: Απόδειπνο στο εκκλησάκι της Αγίας Αικατερίνης. Το βράδυ διαβάζουν, χαίρονται, ψυχαγωγούνται.

Τις Κυριακές ψάλλουν όλες μαζί στον μεγάλο Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου. Περνούν την ημέρα χαρούμενα τραγουδώντας και παίζοντας.

Όλα τα παιδιά, μικρά και μεγάλα, απολαμβάνουν την ασφάλεια, την φροντίδα και την σιγουριά. Αγαθά πνευματικά και υλικά τους προσφέρονται απλόχερα με πολλήν αγάπη.

Ο Μητροπολίτης Μαδαγασκάρης κ.κ. Ιγνάτιος είναι ο πνευματικός τους πατέρας και μεριμνά για τα πάντα. Αυτό τις γεμίζει με ελπίδα για το μέλλον, θάρρος και σιγουριά.

Για κάθε πληροφορία επικοινωνήστε μαζί στο 6932673790 με τον π. Παναγιώτη.

Υ.Γ.

“Πορευθέντες μαθητεύσατε πάντα τά έθνη, βαπτίζοντες αυτούς

εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος”.

Η ιστοσελίδα  “Άγιος Πατροκοσμάς”, αναγνωρίζοντας την σημαντικότητα των παραπάνω λόγων του Κυρίου, αισθάνεται την ανάγκη και την υποχρέωση να υποστηρίζει την Ορθόδοξη Εξωτερική Ιεραποστολή της νήσου Μαδαγασκάρης. Με την χάρη του Θεού και τις άοκνες προσπάθειες του Πανιερώτατου Μητροπολίτου κ. Ιγνατίου, το ιεραποστολικό έργο έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις και συνεχώς εξαπλώνεται. Συνεχώς νέα πρόσωπα προσέρχονται στην Ορθοδοξία και γίνονται μέλη της Εκκλησίας του Χριστού διά του Μυστηρίου του Βαπτίσματος.  Ευχόμαστε ολόψυχα ο Κύριος να ευλογεί αυτό το σπουδαίο έργο, να χαρίζει δύναμη σε όλους τους φίλους της Ιεραποστολής, κληρικούς και λαϊκούς, που είτε με την παρουσία τους στη Μαδαγασκάρη, είτε προσφέροντας τις υπηρεσίες τους από τα μετόπισθεν, να αγκαλιάζουν με ακόμη μεγαλύτερη θέρμη, το μεγάλο έργο της Εκκλησίας που πραγματοποιείται εκεί.

Επειδή όμως πάντοτε οι ανάγκες της Ιεραποστολής είναι μεγάλες, σε έμψυχο και άψυχο υλικό, ευχόμαστε ο Ισαπόστολος μας Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός, να πρεσβεύσει να γεννηθούν και άλλοι Ιεραπόστολοι και εθελοντές που θα βοηθήσουν αυτό το θεάρεστο έργο.

Ορθόδοξη Εξωτερική Ιεραποστολή

 

Κοινοποίηση άρθρου:
Κατηγορία: Ορθόδοξη Ιεραποστολή

Σχετικά άρθρα