Μενού Κλείσιμο

Ορθόδοξη Ιεραποστολή στη νήσο Μαδαγασκάρη (Εβδομάδα Εξωτερικής Ιεραποστολής ~ 25 Φεβρουαρίου – 3 Μαρτίου)

Με απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, από το 1968 και κάθε χρόνο, κατά τη Β΄ εβδομάδα των Νηστειών, η Αποστολική Διακονία διοργανώνει την Εβδομάδα Εξωτερικής Ιεραποστολής.

Η «Εβδομάδα» αρχίζει την Κυριακή της Ορθοδοξίας, οπότε γιορτάζεται ο θρίαμβος της αληθινής πίστης, και έχει σκοπό να τονίσει την αναγκαιότητα του έργου της Ορθόδοξης Εξωτερικής Ιεραποστολής, να παρουσιάσει την προσφορά της Εκκλησίας της Ελλάδος στο έργο του ευαγγελισμού των εθνών και να συγκεντρώσει τα αναγκαία μέσα για τη συνέχεια της προσπάθειας αυτής.

Η ιστοσελίδα μας «Άγιος Πατροκοσμάς», αναγνωρίζοντας την σημαντικότητα της Ορθόδοξης Εξωτερικής Αποστολής, αισθάνεται την ανάγκη και την υποχρέωση να υποστηρίζει την Ορθόδοξη Εξωτερική Ιεραποστολή της νήσου Μαδαγασκάρης. Με την χάρη του Θεού και τις άοκνες προσπάθειες του Πανιερώτατου Μητροπολίτου κ. Ιγνατίου, το ιεραποστολικό έργο έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις και συνεχώς εξαπλώνεται. Συνεχώς νέα πρόσωπα προσέρχονται στην Ορθοδοξία και γίνονται μέλη της Εκκλησίας του Χριστού διά του Μυστηρίου του Βαπτίσματος.  Ευχόμαστε ολόψυχα ο Κύριος να ευλογεί αυτό το σπουδαίο έργο, να χαρίζει δύναμη σε όλους τους φίλους της Ιεραποστολής, κληρικούς και λαϊκούς, που είτε με την παρουσία τους στη Μαδαγασκάρη, είτε προσφέροντας τις υπηρεσίες τους από τα μετόπισθεν, να αγκαλιάζουν με ακόμη μεγαλύτερη θέρμη, το μεγάλο έργο της Εκκλησίας που πραγματοποιείται εκεί.

Επειδή όμως πάντοτε οι ανάγκες της Ιεραποστολής είναι μεγάλες, σε έμψυχο και άψυχο υλικό, ευχόμαστε ο Ισαπόστολος μας Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός, να πρεσβεύσει να γεννηθούν και άλλοι Ιεραπόστολοι και εθελοντές που θα βοηθήσουν αυτό το θεάρεστο έργο.

Διαβάστε εδώ για το μεγάλο έργο  που πραγματοποιείται στη Νήσο Μαδαγασκάρη αλλά και τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να βοηθήσετε.

Κοινοποίηση άρθρου:
Κατηγορία: Νέα, Ορθόδοξη Ιεραποστολή

Σχετικά άρθρα