Μενού Κλείσιμο

«Χριστός γεννάται δοξάσατε»

Τούτη την άγια νύχτα, οι ταπεινοί βοσκοί, ζώντας μακριά από τον κόσμο και τα πάθη του, έχοντας καθαρή την καρδιά τους, θα λάβουν το μεγάλο δώρο να προσκυνήσουν πρώτοι τον Χριστό και η καρδιά τους θα πλημμυρίσει με την ανεκλάλητη χαρά.
 
Τούτη την άγια νύχτα, οι σοφοί μάγοι αναζητώντας την αλήθεια, θα λάβουν την ευλογία να προσκυνήσουν και να προσφέρουν τα δώρα τους, σε Αυτόν που τα χέρια του έπλασαν τους ανθρώπους. Γέγραπται γαρ: «Αιτείτε, και θέλει σας δοθή. Ζητείτε, και θέλετε ευρεί. Κρούετε, και θέλει σας ανοιχθή».
 
Τούτη την άγια νύχτα, οι Εβραίοι κοιμούνται ύπνο βαθύ.
 
Τούτη την άγια νύχτα, σε αυτή τη φλούδα γης, που είναι η χώρα των αγίων, των μαρτύρων και των ηρώων, η γενιά της των έσχατων χρόνων, που βρίσκονταν στη λήθη, καταδιωκόμενη και συνθλιβόμενη από έναν ανελέητο πόλεμο, με θαυμαστό τρόπο κατανόησε τα έργα του Κυρίου, βρίσκοντας την Αλήθεια…αγωνιά.
 
Αγωνιά, βλέποντας πως είναι ελλιπής, αισθανόμενη πόσο απέχει από τον τέλειο χαρακτήρα του Χριστού τον οποίο πρέπει να μορφώσει εις την ψυχή της, αν ο Κύριος την επισκεφτεί τούτη την άγια νύχτα.
Αγωνιά γιατί στις μέρες μας της στέρησαν ακόμα και το δικαίωμα να ζήσει τη θαλπωρή της Βηθλεέμ, να συναντήσει το Χριστό και να λάβει το τίμιο σώμα Του και το τίμιο αίμα Του, στον οίκο Του, που με μόχθο και κόπο έφτιαξαν με τα χέρια τους οι πρόγονοι μας.
 
Όμως θαρσείτε! Ο φυτουργός της Εκκλησιάς μας και βαπτιστής των πατέρων μας στην Αλήθεια, Απόστολος της αγάπης Παύλος, μας άφησε γραπτώς τον άψευστο τούτο λόγο: «Όσοι εις Χριστόν εβαπτίσθητε, Χριστόν ενεδύσασθε»!
 
Έχουμε ενδυθεί το Χριστό! Ο Χριστός είναι μέσα μας, περιμένει και κρούει να ανοίξουμε διάπλατα τη θύρα για να κατοικήσει στην καρδιά μας. Αυτός ο χώρος είναι προορισμένος για το Χριστό, δυνάμει της χαρισματικής ενέργειας του ιερού Βαπτίσματος. Είναι ο χώρος της «πρώτης αγάπης»!
 
Αυτή την Αγάπη του Χριστού μόνο ένας τρόπος υπάρχει πλέον να την κρατήσουμε! Αυτόν τον τρόπο μας τον άφησε παρακαταθήκη ο Πατέρας του Γένους μας, ο Άγιος Πατροκοσμάς ο Αιτωλός!
 
Είπε ο Άγιος για τη γενιά μας: «κἂν ἡ γῆ νὰ ἀνεβῆ ἐπάνω, κἂν ὅλος ὁ κόσμος νὰ χαλάση, σήμερον, αὔριον, νὰ μὴ σᾶς μέλλη τί ἔχει νὰ κάμη ὁ Θεός. Τὸ κορμί σας ἂς τὸ καύσουν, ἂς τὸ τηγανίσουν· τὰ πράγματά σας ἂς σᾶς τὰ πάρουν· μὴ σᾶς μέλλει· δώσατέ τα· δὲν εἶνε ἰδικά σας. Ψυχὴ καὶ Χριστὸς σᾶς χρειάζονται. Αὐτὰ τὰ δυὸ ὅλος ὁ κόσμος νὰ πέση, δὲν ἠμπορεῖ νὰ σᾶς τὰ πάρη, ἐκτὸς καὶ τὰ δώσετε μὲ τὸ θέλημά σας. Αὐτὰ τὰ δυὸ νὰ τὰ φυλάγετε, νὰ μὴ τὰ χάσετε.»
 
Άγιε Πατροκοσμά βοήθει ημίν, τώρα που μας έκλεισαν τις Εκκλησίες μας, να αξιώθουμε να ανοίξουμε διάπλατα τη θύρα της καρδίας, για να έρθει ο Χριστός να καθίσει στο θρόνο Του.
 
Δι’ ευχών των Αγίων Πατέρων ημών, Κύριε Ιησού Χριστέ ο Θεός ημών, έρχου να κατοικήσεις στον θρόνο Σου, έρχου να κατοικήσεις στην καρδιά μας.
 
«Προσκυνούμεν σου την Γένναν Χριστέ
 
Δείξον ημίν και τα θεία σου Θεοφάνεια».
 

Για να διαβάσετε τις Διδαχές του Αγίου Πατροκοσμά πατήστε εδώ

Για να διαβάσετε τις Προφητείες του Αγίου Πατροκοσμά πατήστε εδώ

Για να ωφεληθούν  περισσότερες ψυχές χρειαζόμαστε τη δική σας βοήθεια. Για να βοηθήσετε πατήστε εδώ

Για να εγγραφείτε στο κανάλι μας στο youtube και να παρακολουθείτε τα βίντεο μας πατήστε εδώ

Για να δείτε σε αποκλειστικότητα σε Παγκόσμια πρώτη προβολή βίντεο από την ημέρα της Αγιοκατατάξεως του Αγίου Παϊσίου, πατήστε εδώ

Κοινοποίηση άρθρου:
Κατηγορία: Νέα, Πνευματική Ζωή, Χριστούγεννα

Σχετικά άρθρα