Μενού Κλείσιμο

Κομμάτι- κομμάτι συναρμολογείται και σύντομα θα πάρει την τελική μορφή του ο Ιερός Ναός του Αγίου Παϊσίου στην Ήπειρο

Κομμάτι- κομμάτι φτάνει από τη Θεσσαλονίκη στα Γιάννενα ο ναός του Αγίου Παϊσίου, που σύντομα θα πάρει την τελική του μορφή στην περιοχή της Κιάφας, μαζί με τα δυο παρεκκλήσια της Αγίας Τριάδος και του Αγίου Αποστόλου Θωμά.

Το βράδυ της Παρασκευής έφτασαν στα Γιάννενα τα οκτώ πρώτα τμήματα του ναού, τα οποία μεταφέρθηκαν πάνω σε νταλίκες, και σήμερα το πρωί ξεκίνησε η διαδικασία εκφόρτωσης με τη χρήση μεγάλων γερανοφόρων οχημάτων.

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να μεταφερθούν και τα υπόλοιπα εννέα τμήματα, ώστε να ακολουθήσει η διαδικασία ένωσης τους, που εκτιμάται ότι θα διαρκέσει 1,5 μήνα περίπου. Επόμενο βήμα θα είναι η τοποθέτηση του διάκοσμου, με τον μαρμάρινο τέμπλο, τον μαρμάρινο θρόνο και τον άμβωνα να κατασκευάζονται.


Παρών στη διαδικασία της εκφόρτωσης των τμημάτων από τις νταλίκες ήταν και ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος, ο οποίος χαρακτήρισε πρωτοποριακό το εγχείρημα, καθώς ο πλέον των 300 τ.μ. ναός είναι ο μεγαλύτερος στη χώρα που κατασκευάζεται με τη συγκεκριμένη τεχνική. «Θα γίνει ένα στολίδι για την περιοχή και τα Ιωάννινα», ανέφερε.

Όπως έκανε γνωστό, η ημερομηνία για τα θυρανοίξια του Αγίου Παϊσίου θα καθοριστεί στη συνάντηση που θα έχει με τον Οικουμενικό Πατριάρχη στην Κωνσταντινούπολη στις αρχές Φεβρουαρίου, όταν και τον επισκεφθεί συνοδεύοντας αποστολή του ΙΕΚ Ιωαννίνων. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος έχει εκδηλώσει την επιθυμία να είναι παρών στα θυρανοίξια, ενώ κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του προγραμματίζεται να εγκαινιάσει το τυροκομείο της Μητρόπολης στη Βελλά και τη λειτουργία του σχολείου περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο του Γιώργου Μπασούνα στιγμιότυπα από την εκφόρτωση των τμημάτων του ναού.

Πηγή: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Για να διαβάσετε τις Διδαχές του Αγίου Πατροκοσμά πατήστε εδώ

Για να διαβάσετε τις Προφητείες του Αγίου Πατροκοσμά πατήστε εδώ

Για να ωφεληθούν  περισσότερες ψυχές χρειαζόμαστε τη δική σας βοήθεια. Για να βοηθήσετε πατήστε εδώ

Για να εγγραφείτε στο κανάλι μας στο youtube και να παρακολουθείτε τα βίντεο μας πατήστε εδώ

Για να δείτε σε αποκλειστικότητα σε Παγκόσμια πρώτη προβολή βίντεο από την ημέρα της Αγιοκατατάξεως του Αγίου Παϊσίου, πατήστε εδώ

Κοινοποίηση άρθρου:
Κατηγορία: Άγιοι, Άγιος Παΐσιος, Νέα, Πνευματική Ζωή

Σχετικά άρθρα