Μενού Κλείσιμο

Άγιος Γεώργιος Καρσλίδης: “Αυτό να ‘ξέρες με πόσα δάκρυα και προσευχή το κέντησα μέσα στη φυλακή, όταν ήμουν! Αυτό έχει πολλή ευλογία!”

Στον γάμο της Ελπίδας Καλαϊτζίδου ο Όσιος Γεώργιος Καρσλίδης της έκανε δώρο ένα τραπεζομάντηλο που το κέντησε ο ίδιος με τα χέρια του. Την άλλη μέρα όμως ήρθαν οι συγχωριανές της και μόλις το είδαν άρχισαν να το σχολιάζουν επιτιμητικά.

“Πώς το έκανε αυτό ο Γέροντας; Σ’ άλλους χάρισε τόσο όμορφα δώρα και σ’ εσένα έκανε αυτό το τόσο φτωχικό;”.

Την επόμενη μέρα την ξαναεπισκέφτηκε ο Γέροντας και της είπε πικραμένος: “Ελπίδα, δεν άρεσε στις γυναίκες το δώρο που σου έδωσα, ε;  Έτσι δεν είναι; “

– “Όχι” δικαιολογήθηκε εκείνη “εμένα πολύ μου άρεσε”.

– “Εκείνες όμως δεν έμειναν ευχαριστημένος… Ε, παιδί μου…Αυτό να ‘ξέρες με πόσα δάκρυα και προσευχή το κέντησα μέσα στη φυλακή, όταν ήμουν! Αυτό έχει πολλή ευλογία!”. Εκείνη τόσο το ευλαβήθηκε από τότε, που δεν το έστρωσε ποτέ. Το έχει μέχρι σήμερα φυλαγμένο κληρονομιά πολύτιμη και ευλογία από τον Άγιο Γέροντα μας”!

Απόσπασμα από το Νέο βιβλίο “Ο Όσιος Γεώργιος της Δράμας Ο Άγιος των πτωχών και των πονεμένων” της Ιεράς Μονής Αναλήψεως του Σωτήρος Ταξιάρχες (Σίψα).

Οι φιλάγιοι αναγνώστες μπορούν να το προμηθευτούν από την Ιερά Μονή (τηλέφωνο : 2521045023) και από το Βιβλιοπωλείο της Ιεράς Μητροπόλεως Δράμας (τηλέφωνο : 2521303736).

Διαβάστε εδώ όλες τις αναρτήσεις για τον Άγιο Γεώργιο Καρσλίδη

Για να διαβάσετε τις Διδαχές του Αγίου Πατροκοσμά πατήστε εδώ

Για να διαβάσετε τις Προφητείες του Αγίου Πατροκοσμά πατήστε εδώ

Για να ωφεληθούν  περισσότερες ψυχές χρειαζόμαστε τη δική σας βοήθεια. Για να βοηθήσετε πατήστε εδώ

Για να εγγραφείτε στο κανάλι μας στο youtube και να παρακολουθείτε τα βίντεο μας πατήστε εδώ

Για να δείτε σε αποκλειστικότητα σε Παγκόσμια πρώτη προβολή βίντεο από την ημέρα της Αγιοκατατάξεως του Αγίου Παϊσίου, πατήστε εδώ

Κοινοποίηση άρθρου:
Κατηγορία: Άγιος Γεώργιος Καρσλίδης, Νέα, Περί Αγάπης, Πνευματική Ζωή, Ταπείνωση