Μενού Κλείσιμο

«Θα σας επιβάλουν μεγάλο και δυσβάστακτο φόρο, αλλά δεν θα προφθάσουν.»

Αυτή την εβδομάδα, ένα άλλο κεφάλαιο της κρίσης έχει προστεθεί στα δύσκολα χρόνια των ελληνικών περιπετειών στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Είναι σαν τον Οδυσσέα! Όπως και τα προηγούμενα κεφάλαια, αυτό δεν θα λύσει την ελληνική κρίση ούτε θα την ανακουφίσει, αλλά θα την εμβαθύνει περαιτέρω και όχι λίγο. Το κεφάλαιο αυτό αφορά τον αναγκαστικό πλειστηριασμό ακινήτων.

Όχι μόνο για τους Έλληνες, το 90% των οποίων δεν έχει την πολυτέλεια να αγοράσει οτιδήποτε, πόσο μάλλον το ακίνητο, αλλά και τους ξένους, συχνά θεσμικούς επενδυτές. Ταυτόχρονα, τα επισφαλή δάνεια, συμπεριλαμβανομένων των ενυπόθηκων δανείων, θα εκφορτωθούν για πένες στο δολάριο στην ίδια κατηγορία «επενδυτών». Μόλις ολοκληρωθεί η Τρόικα με αυτό το κεφάλαιο, η Ελλάδα θα έχει δει κεφαλαιακή καταστροφή όπως της οποίας ο κόσμος σπάνια έχει βιώσει, αν βίωσε ποτέ!

Οι πιστωτές της Τρόικας διαπίστωσαν ότι έπρεπε να αντιμετωπίσουν τις προσπάθειες να αποφευχθεί η χονδρική «wholesale fire sale of Greek properties» πώληση στα ελληνικά ακίνητα. Πιστεύουν τώρα ότι έχουν βρει τη λύση! Πρώτον, θα αναγκάσουν την κυβέρνηση να μειώσει τις επίσημες εκτιμήσεις σχετικά με τη λεγόμενη “προστασία πρωτοβάθμιας κατοικίας”, η οποία προστατεύει τα σπίτια αξίας κάτω των 300.000 ευρώ από αποκλεισμό. Δεύτερον, θα παρακάμψουν τις ενώσεις συμβολαιογράφων που αρνήθηκαν να συνεργαστούν σε «φυσικές» δημοπρασίες, καθώς και διαδηλωτές, κάνοντας την πώληση «πυρκαγιάς» ηλεκτρονικά!!! (Απόσπασμα από άρθρο του ο Raúl Ilargi Meijer που δημοσιεύτηκε στην Ιστοσελίδα Zerohedge).

Αυτά που ζούμε είναι πρωτοφανή στο παγκόσμιο στερέωμα, όμως  δεν είναι γεγονότα που δεν περιμέναμε να συμβούν! Θα μου πείτε πως είναι αυτό δυνατόν, πως γίνεται να γνωρίζουμε;

Τα γεγονότα αυτά τα προφήτεψε ο Πατέρας τους Γένους μας ο Άγιος Πατροκοσμάς για τα χρόνια μας και τη γενιά μας: «Να ευφραίνεσθε, όπου είσθε ορθόδοξοι χριστιανοί… Να χαίρεσθε,  όπου βγάζετε το ψωμί σας με τον κόπο σας… Το κορμί σας ας το κάψουν, ας το τηγανίσουν, τα πρά­γματά σας ας τα πάρουν. Μη σας μέλει· δώσατέ τα· δεν είναι δικά σας. Ψυχή και Χριστός σας χρειάζεται. Αυτά τα δύο, όλος ο κόσμος να πέσει, δεν μπορεί να σας τα πάρει, εκτός και τα δώσετε με το θέλημά σας…».

Δώσατέ τα δεν είναι δικά σας! Μη φοβάστε!

Ο Άγιος επίσης προφήτεψε: «Θα σας επιβάλουν μεγάλο και δυσβάστακτο φόρο, αλλά δεν θα προφθάσουν.» Μας έδωσαν δανεικά, όπως προφήτεψε και τώρα θέλουν να τα πάρουν πίσω με δυσβάσταχτους φόρους και να μας αφήσουν φτωχούς, μόνους και ανυπεράσπιστους, αλλά ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ!!!!

Εμείς συτό που χρειαζόμαστε είναι  να έχουμε ακράδαντη πίστη στα λόγια του και δυο πράγματα να κρατήσουμε! «ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΟ»!!! Άγιε Πατροκοσμά πρέσβευε υπέρ ημών των αμαρτωλών.

«Τίς ἐπαξίως ὑμνήσει, τῆς σῆς ἀγάπης τὸν πλοῦτον, ἧς πρὸς τὸν πέλας ἐκέκτησο, Κοσμᾶ Πάτερ Ὅσιε; ἢ ποία γλῶσσα διηγήσεται, τοὺς σοὺς ἀγῶνας καὶ ἱδρῶτας, καὶ κόπους καὶ δρόμους, οὓς ὑπὲρ τῆς τῶν πολλῶν σωτηρίας, ὡς ἄσαρκος ἀνέτλης, τῆς εὐσεβείας διαθλῶν τὸ στάδιον; Ὅθεν ἀξίως ἐδοξάσθης ὡς ἄλλος Ἀπόστολος, καὶ Μαρτύρων ἰσοστάσιος, παρὰ Χριστοῦ παμμάκαρ, καὶ πάντες γεραίρουσι τὴν ἁγίαν μνήμην σου· ἔνθεν μὲν ὁ Ἄθως, ἐκεῖθεν δὲ ἡ Ἤπειρος, καὶ ἡ βλαστήσασά σε Αἰτωλία, κηρύττουσι τὴν χάριν σου ὅτι πάσης Ἐκκλησίας διδάσκαλος πέφηνας, τῇ Τριάδι πρεσβεύων δοῦναι πᾶσιν ἱλασμόν, καὶ τὸ μέγα ἔλεος».

ΑΠΟΛΥΤΙΚΙΟΝ

Θείας πίστεως, διδασκαλίᾳ, κατεκόσμησας, τὴν Ἐκκλησίαν, ζηλωτὴς τῶν Ἀποστόλων γενόμενος· καὶ κατασπείρας τὰ θεῖα διδάγματα, μαρτυρικῶς τὸν ἀγῶνα ἐτέλεσας. Κοσμᾶ ἔνδοξε, Χριστὸν τὸν Θεὸν ἱκέτευε, δωρήσασθαι ἡμῖν τὸ μέγα ἔλεος.

Α.Δ.

Για να διαβάσετε τις Διδαχές του Αγίου Πατροκοσμά πατήστε εδώ

Για να διαβάσετε τις Προφητείες του Αγίου Πατροκοσμά πατήστε εδώ

Για να ωφεληθούν  περισσότερες ψυχές χρειαζόμαστε τη δική σας βοήθεια. Για να βοηθήσετε πατήστε εδώ

Για να εγγραφείτε στο κανάλι μας στο youtube και να παρακολουθείτε τα βίντεο μας πατήστε εδώ

Για να δείτε σε αποκλειστικότητα σε Παγκόσμια πρώτη προβολή βίντεο από την ημέρα της Αγιοκατατάξεως του Αγίου Παϊσίου, πατήστε εδώ

Κοινοποίηση άρθρου:
Κατηγορία: Άγιος Πατροκοσμάς, Νέα, Προφητείες

Σχετικά άρθρα