Μενού Κλείσιμο

«Ο Όσιος Γεώργιος της Δράμας. Ο Άγιος των πτωχών και των πονεμένων». Η Ιερά Μονή Αναλήψεως του Σωτήρος Ταδιαρχών Δράμας, εξέδωσε νέο βιβλίο στο οποίο αναφέρεται η ζωή και τα θαύματα του Οσίου Γεωργίου (Καρσλίδη) της Δράμας.

Ο Γρηγόριος Ελευθεριάδης από το Λειβαδερό Δράμας, όταν ήταν 17 ετών, γκρίνιαζε με τη μητέρα του που τον παρακαλούσε και τον πίεζε να την ακολουθήσει στο Γέροντα για να εξομολογηθεί.

Στην προσπάθεια της αυτή του εκθείαζε τα πνευματικά χαρίσματα του Γέροντα και μάλιστα το προορατικό και το διορατικό που γνώριζε την κάθε γωνιά της ψυχής αυτών που τον συναντούσαν.

Κάποια φορά τον έπεισε και πήραν το λεωφορείο με προορισμό τη Σίψα. Ο απλός Γρηγόριος μέτρησε τους συνεπιβάτες του που ήταν σύνολο 37. Σκέφτηκε ότι φθάνοντας στον Γέροντα θα τον ρωτούσε πόσοι ήταν στο λεωφορείο και αν ήταν όντως όπως τα έλεγε η μητέρα του, θα εξομολογούνταν. Φυσικά, φθάνοντας στο χωριό Δίψα, στη στάση τους περίμενε ο Γέροντας ακουμπισμένος στο μπαστούνι του και χαμογελώντας του είπε: “Τριάντα επτά δεν ήσασταν μέσα Γρηγόρη;”. Εννοείται ότι ο νεαρός Γρηγόριος έγινε πιστό του πνευματικοπαίδι!

Απόσπασμα από τον Νέο Βιβλίο «Ο Όσιος Γεώργιος της Δράμας. Ο Άγιος των πτωχών και των πονεμένων».

Τό βιβλίο ἐγράφη ἀπό τήν ὁσιωτάτη ἡγουμένη τῆς Ἱερᾶς Μονῆς μοναχή Πορφυρία καί ἐπιμελήθηκε ἀπό τίς ἀδελφές τῆς Μονῆς. Προλογίζει ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δράμας κ. Παῦλος.

Οἱ φιλάγιοι άναγνῶστες μποροῦν νά τό προμηθευτοῦν ἀπό τήν Ἱερά Μονή (τηλέφωνο : 2521045023) καί ἀπό τό βιβλιοπωλεῖο τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως (τηλέφωνο : 2521303736).

Κοινοποίηση άρθρου:
Κατηγορία: Άγιοι, Άγιος Γεώργιος Καρσλίδης, Βίοι Αγίων, Θαύματα, Πνευματική Ζωή

Σχετικά άρθρα