Μενού Κλείσιμο

Η λαχταρά της Κατήχησης

Η κατήχηση ήδη έχει αρχίσει. Κατά τα λεγόμενα των κατοίκων του το χωριό στο οποίο βρισκόμαστε, περιμένει να κατηχηθεί εδώ και χρόνια. Θεωρήσαμε υποχρέωση μας να εκπληρώσουμε το αίτημα αυτών των ανθρώπων, ενσταλάζοντας λίγες «σταγόνες» πίστεως, από αυτές που  μας δώρισε ο πανάγαθος Θεός, όντας από την νηπιακή μας ηλικία τέκνα της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Εμείς απολαμβάνουμε αυτό το αγαθό – το υπέρτατο αγαθό της πίστεως- το οποίο αναζητά κάθε ανθρώπινη ύπαρξη στον κόσμο, απλώς ως μια κληρονομιά και παρακαταθήκη των προγόνων μας. Αυτής της ιερής κληρονομιάς, ευδοκία και χάριτι Θεού, έτυχε να είναι μέτοχοι οι κατά σάρκα γονείς μας και το ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον μέσα στο οποίο ανατραφήκαμε.

Οι άνθρωποι που είναι μπροστά μας, είναι άνθρωποι ενός άλλου κόσμου, οι οποίοι δεν είχαν την ευκαιρία να γεννηθούν και γαλουχηθούν, όπως εμείς με τα νάματα της Εκκλησίας μας. Καθισμένοι στο έδαφος, με ορθάνοιχτα τα μάτια τους, κρέμονται κυριολεκτικά από τα χείλη  μας. Χρόνια παρακαλούσαν, χρόνια ολόκληρα μας περίμεναν.

Όταν η κατήχηση τελειώσει, η ειρήνη του Θεού κυριαρχεί στην καρδιά μας. Κάτω από ένα δέντρο, ως ένδειξη αγάπης και ευγνωμοσύνης των ανθρώπων αυτών, περιμένουμε να μας προσφερθεί ένα πιάτο ρύζι με λίγη φακή. Με πλησιάζει ένας χωρικός από κάποιο διπλανό χωριό. Κάθεται στο έδαφος μαζί μου και αφού με κοιτάξει για λίγο …αρχίζει το θαύμα: «Πάτερ θέλουμε και εμείς να κατηχηθούμε».  Άλλος πάλι: «Πάτερ εγώ και η γυναίκα μου είμαστε χρόνια μαζί και δεν έχουμε αποκτήσει παιδί. Μπορείς να μας διαβάσεις κάποια ευχή;».

Πατήρ Πολύκαρπος

Πηγή: https://orthodoxmadagascar.org

“Πορευθέντες μαθητεύσατε πάντα τά έθνη, βαπτίζοντες αυτούς

     εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος”.

Η ιστοσελίδα μας “Άγιος Πατροκοσμάς”, αναγνωρίζοντας την σημαντικότητα των παραπάνω λόγων του Κυρίου, αισθάνεται την ανάγκη και την υποχρέωση να υποστηρίζει την Ορθόδοξη Εξωτερική Ιεραποστολή της νήσου Μαδαγασκάρης. Με την χάρη του Θεού και τις άοκνες προσπάθειες του Πανιερώτατου Μητροπολίτου κ. Ιγνατίου, το ιεραποστολικό έργο έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις και συνεχώς εξαπλώνεται. Συνεχώς νέα πρόσωπα προσέρχονται στην Ορθοδοξία και γίνονται μέλη της Εκκλησίας του Χριστού διά του Μυστηρίου του Βαπτίσματος.  Ευχόμαστε ολόψυχα ο Κύριος να ευλογεί αυτό το σπουδαίο έργο, να χαρίζει δύναμη σε όλους τους φίλους της Ιεραποστολής, κληρικούς και λαϊκούς, που είτε με την παρουσία τους στη Μαδαγασκάρη, είτε προσφέροντας τις υπηρεσίες τους από τα μετόπισθεν, να αγκαλιάζουν με ακόμη μεγαλύτερη θέρμη, το μεγάλο έργο της Εκκλησίας που πραγματοποιείται εκεί.

Επειδή όμως πάντοτε οι ανάγκες της Ιεραποστολής είναι μεγάλες, σε έμψυχο και άψυχο υλικό, ευχόμαστε ο Ισαπόστολος μας Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός, να πρεσβεύει να γεννηθούν και άλλοι Ιεραπόστολοι και εθελοντές που θα βοηθήσουν αυτό το θεάρεστο έργο.

Εάν προτίθεστε να βοηθήσετε με οποιοδήποτε τρόπο την Ιεραποστολή, καλό είναι να επικοινωνήσετε μαζί τους και να ενημερωθείτε τι είναι αναγκαίο στην Ιεραποστολή.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της εξωτερικής ιεραποστολής:
Κοινοποίηση άρθρου:
Κατηγορία: Κατήχηση, Ορθόδοξη Ιεραποστολή, Πνευματική Ζωή

Σχετικά άρθρα