Μενού Κλείσιμο

Π. Αναστάσιος Γκοτσόπουλος : Πολεμική στα όρια της συκοφαντίας, δέχεται η «ΝΙΚΗ»

Σφοδρή πολεμική, συχνά στα όρια της συκοφαντίας, δέχεται η ΝΙΚΗ, η μοναδική σοβαρή πρόταση από όλους τους πατριωτικούς σχηματισμούς που έχει προοπτική εισόδου στη Βουλή στις προσεχείς εκλογές.

Οι κατηγορίες: δεν συμπαραστάθηκε, τάχα, στους εν αναστολή υγειονομικούς, ούτε κατήγγειλε αυστηρά την covid-παράνοια και τα μέτρα, ουτε μίλησε κατά των εμβολίων κοκ.

Το αβάσιμο των ανωτέρω καταγγελιών είναι φανερό αν σκεφτούμε ότι ως υποψήφιοι με τη ΝΙΚΗ κατεβαίνουν πολλοί υγειονομικοί που βρέθηκαν σε αναστολή και ότι με τη ΝΙΚΗ έχουν συμπαραταχθεί πολλοί κληρικοί και απλοί πιστοί που αντέδρασαν έντονα στα μέτρα της πανδημίας και στα εμβόλια και στήριξαν το λαό του Θεού. Αλήθεια, αυτοί δεν ξέρουν ούτε καταλαβαίνουν τι γίνεται;

Αν εξαιρέσουμε κάποιες φαιδρές περιπτώσεις (πχ τύπου Κατσιάπης-Γαλανός στην Πιερία με τις stalagmaties) ή αυτούς στους οποίους η ΝΙΚΗ κάνει χαλάστρα στα κομματικά συμφέροντά τους (ΝΔ, χριστέμπορος Βελόπουλος-που πούλαγε ανύπαρκτες “επιστολές” του Ιησού) ή ακόμα και από τον πατριωτικό χώρο (ΕΝ.Α., Κίνημα 21) και έχουν κάθε λόγο να είναι έντονα δυσαρεστημένοι με την βέβαιη είσοδό της στη Βουλή υπάρχουν και ορισμένοι Χριστιανοί οι οποίοι απορρίπτουν τη ΝΙΚΗ γιατί δεν ενήργησε στα ζητήματα της πανδημίας όπως αυτοί θα ήθελαν!

Σε αυτούς τους πιστούς θέλω να καταθέσω κάποιες σκέψεις:

1. Μη ζητάμε την τελειότητα σε ανθρώπινο κατασκεύασμα. Κανένα δεν είναι τέλειο! Το ίδιο συμβαίνει και με τη ΝΙΚΗ.
Αυτό σημαίνει ότι δεν την ειδωλοποιούμε, ούτε το κίνημα, ούτε τους ανθρώπους του.
Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι θα την απορρίψουμε γι’ αυτό το λόγο. Αντίθετα θα συμπαραταχθούμε και ο καθένας μας με τον τρόπο του (και όλοι μαζί με την έντονη προσευχή) θα προσπαθήσουμε να διορθωθούν τα θέματα που μας ενοχλούν. Μη ξεχνάμε ότι ακόμα και στους “12” υπήρχε ο Ιούδας.

2. Έκαστος εφ’ ω ετάχθη! Δεν είμαστε όλοι για όλα. Στην Εκκλησία έχουμε πολλές και διαφορετικές διακονίες. Ας μην απορρίπτουμε τη διακονία του άλλου επειδή διαφέρει από τη δική μας. Αυτή τη διακονία τού έχει αναθέσει ο Θεός. Γιατί έχεις την απαίτηση να κάνει κάτι άλλο;

3. Μη ξεχνάμε ότι αυτοί που κήδεψαν τον Χριστό μας ήταν οι κρυφοί μαθητές Νικόδημος και Ιωσήφ οι “κεκρυμμένοι δια τον φόβον των Ιουδαίων”. Μέχρι τότε δεν εμφανίζονταν πουθενά, δεν μίλαγαν για το Χριστό, δεν ακολουθούσαν όπως οι άλλοι μαθητές. Και όμως την κρίσιμη στιγμή αυτοί τόλμησαν να εμφανιστούν ακόμα και ενώπιον του Πιλάτου ξεπερνώντας τους φανερούς Μαθητές.
Αυτούς διάλεξε ο Χριστός την κρίσιμη στιγμή για να τον κηδέψουν! Οι μέχρι τότε φανεροί Μαθητές Του είχαν εξαφανιστεί!
Στη ζωή της Εκκλησίας υπάρχουν οι Μάρτυρες, οι Ομολογητές αλλά και οι Κρυπτοχριστιανοί. Ο Χριστός μας όλους τους δέχεται…

Αλίμονό μας αν εμείς απορρίψουμε την διακονία και προσφορά κάποιου, την οποία την δέχεται ο Χριστός μας.

Αλίμονό μας αν ως κριτήριο της αποδοχής του άλλου θέσουμε το δικό μας θέλημα, τις δικές μας προϋποθέσεις, τη δική μας μέθοδο.

Μόνο η ταπείνωση, η διάκριση και προπαντός η υπακοή θα μας γλυτώσει από αυτόν τον κίνδυνο.

Είναι πολλαπλώς αποδεδειγμένο ότι ο Νατσιός είναι μέχρι τώρα Χριστιανός και πατριώτης, καθαρός και γνήσιος σε όσα, χρόνια τώρα, διακηρύσσει.

Είναι, επίσης, πολλαπλώς αποδεδειγμένο ότι η ΝΙΚΗ στηρίζεται και ενισχύεται πνευματικά από πνευματικούς ανθρώπους, τους οποίους η εκκλησιαστική συνείδηση αναγνωρίζει.

Είναι, επίσης, πολλαπλώς αποδεδειγμένο ότι ο Νατσιός ανέλαβε τη διακονία της ΝΊΚΗΣ κάνοντας υπακοή σε τέτοιους πνευματικούς ανθρώπους.

Ας κάνουμε και εμείς υπακοή.
Ας προσευχηθούμε ο Θεός να τον ενισχύει και να τον φωτίζει μαζί με τους συνεργάτες του.
Ας ευχηθούμε, τέλος, την προσεχή Κυριακή να γίνει για τη χώρα μας το θέλημα του Θεού κατά το άπειρο έλεός Του.

π. Αναστάσιος Γκοτσόπουλος
Πάτρα
6945-377621

Κοινοποίηση άρθρου:
Κατηγορία: Εθνικά Θέματα, Ωφέλιμα

Σχετικά άρθρα