Μενού Κλείσιμο

«COVID 19 H ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ»

Είναι αδιαμφισβήτητο το γεγονός πως εδώ και χρόνια προσπαθούν με κάθε τρόπο να μας διχάσουν για να μας φέρουν σε ένα νέο εμφύλιο. Αυτό φαίνεται τελικά να το καταφέρνουν με πρόσχημα την άριστα ενορχηστρωμένη «πανδημία» του κοροναϊού.
 
Οι Έλληνες έχουν χωριστεί σε δυο παρατάξεις, σε εκείνους που από την πρώτη στιγμή πείστηκαν απόλυτα από τον κυβερνητικό εκφοβισμό, με την υποστήριξη κυβερνητικών λοιμωξιολόγων (βλέπε Τσίοδρας) και στους Έλληνες που αντιλαμβάνονται την παγίδα που βρίσκεται πίσω από έναν ιό, τον οποίο για να τον φοβηθείς θα πρέπει σαν δαμόκλειος σπάθη, να υπάρχει ο συνεχής εκφοβισμός της επιβολής προστίμων και στέρησης ελευθεριών!
 
Φαίνεται πως είναι λιγότεροι οι σκεπτόμενοι άνθρωποι που αναλογίζονται πως αν όλα αυτά ήταν αληθινά και ο κίνδυνος ήταν πραγματικά τόσο μεγάλος, δεν θα χρειαζόταν πρόστιμα για εκφοβισμό, γιατί ο άνθρωπος έχει από μόνος του το ένστικτο της αυτοσυντήρησης και θα τα τηρούσε όλα πολύ εύκολα.
 
Δυστυχώς όμως, το χειρότερο σ΄ αυτή τη δοκιμασία, είναι ότι για πρώτη φορά στην δισχιλιετή ταυτόσημη πορεία του Γένους μας με την Ορθοδοξία, δεν αντέταξε η Εκκλησία τα όπλα που πάντοτε χρησιμοποιούσε ιστορικά στις πανδημίες, όπως οι Λιτανείες, οι Αγιασμοί και οι Θείες Λειτουργίες, αλλά σύρθηκε μέσω την Διοίκησης της Ιεραρχίας της, σε μια άνευ όρων υποταγή στους σύγχρονους νέρωνες!
 
Θα πρέπει να καταλάβουμε καλά, πως αυτό που ζούμε σήμερα είναι το πρώτο επίπεδο του Βιολογικού Πολέμου, στο οποίο χρησιμοποιούνται παθογόνοι οργανισμοί, που δεν έχουν ως βασικό σκοπό το θάνατο, αλλά την εξασθένηση των γραμμών του αντιπάλου. Είναι εμφανής η εξασθένηση των αντοχών του λαού μας, μέσω του διχασμού που είπαμε παραπάνω, όσο και με την καταστροφική εξέλιξη που φέρνουν τα νέα μέτρα για την οικονομία, αλλά και για την κοινωνική και ψυχική ισορροπία μας.
 
Όσο είναι καιρός είναι απαραίτητο να αντιληφθούμε αυτήν την καλοστημένη παγίδα, επιδιώκοντας τον δρόμο της αλληλεγγύης και της αφύπνισης, γιατί καθώς ο βιολογικός πόλεμος θα ενταθεί, να γνωρίζουμε πως στο δεύτερο επίπεδο που ακολουθεί, θα χρησιμοποιήσουν πραγματικά θανατηφόρους ιούς με θνησιμότητα που μπορεί να φτάσει και στο 30% και θα επιχειρήσουν να ρίξουν όλη την ευθύνη σε εκείνους που αντιδρούν στα περιοριστικά ασύδοτα μέτρα που στην ουσία σκοτώνουν την κοινωνία μας και την ανθρωπιά μας.
 
Όμως θαρσείτω τοίνυν, θαρσείτω Λαός τού Θεού! Θαρσείτω Επίσκοποι, Κληρικοί, Επίτροποι, Νεοκώροι! Είναι επιτακτική ανάγκη να κάνουμε χρήση όλων των σωστικών μέσων που μας παρέχει η Εκκλησία μας, με Ιερά Σαρανταλείτουργα, Αγρυπνίες, Λιτανείες των Τιμίων Λειψάνων και των Ιερών Εικόνων μας, Αγιασμούς, Ευχέλαια. Με την ενεργή συμμετοχή των πιστών τόσο στις Ακολουθίες όσο και την τακτική συμμετοχή μας στο Μυστήριο της μετανοίας και εξομολογήσεως, χωρίς περιορισμούς και απαγορεύσεις.
 
 
Να θυμόμαστε πως όλοι εμείς οι ταξιδιώτες αυτού του κόσμου δεν είμαστε μόνοι στο δρόμο μας. Μαζί μας είναι ο Θεός και όλος ο Ουράνιος Στρατός, η Παναγία μας και οι Άγιοι μας, οι οποίοι όμως τηρούν το αυτεξούσιο που μας δόθηκε και περιμένουν από εμάς να τους ζητήσουμε να σπεύσουν προς βοήθεια δική μας, αλλά και του λαού μας.
 
Τότε ο Κύριος θα δει την πίστη μας, τις προσπάθειες και τον αγώνα μας και θα μας ελεήσει. Στον Κύριο και Σωτήρα μας Ιησού Χριστό πρέπει ο αίνος κι η δόξα, μαζί με τον Πατέρα και το Άγιο Πνεύμα, την ομοούσια και αδιαίρετη Τριάδα, τώρα και πάντα και στους αιώνες των αιώνων. Αμήν.
 
 
 

Για να διαβάσετε τις Διδαχές του Αγίου Πατροκοσμά πατήστε εδώ

Για να διαβάσετε τις Προφητείες του Αγίου Πατροκοσμά πατήστε εδώ

Για να ωφεληθούν  περισσότερες ψυχές χρειαζόμαστε τη δική σας βοήθεια. Για να βοηθήσετε πατήστε εδώ

Για να εγγραφείτε στο κανάλι μας στο youtube και να παρακολουθείτε τα βίντεο μας πατήστε εδώ

Για να δείτε σε αποκλειστικότητα σε Παγκόσμια πρώτη προβολή βίντεο από την ημέρα της Αγιοκατατάξεως του Αγίου Παϊσίου, πατήστε εδώ

 

Κοινοποίηση άρθρου:
Κατηγορία: Άγιοι, Νέα, Ομολογία Πίστεως, Περί θλίψεων, Περί μετανοίας, Περί πειρασμών, Πνευματική Ζωή

Σχετικά άρθρα