Μενού Κλείσιμο

Η εξομολόγηση μιας γυναίκας 75 ετών για πρώτη φορά!

Μία κυρία 75 ετών πήγε για πρώτη φορά να εξομολογηθεί. Και ανάμεσα στα άλλα είπε στον πάτερ:
– Πάτερ είμαι παντρεμένη, με παιδιά αποκαταστημένα. Η ζωή μου κυλάει ρολόϊ, χωρίς αρρώστιες, χωρίς κανένα ουσιαστικό πρόβλημα…
Ο παπάς παραξενεύτηκε και της είπε:
– Πίσω από αυτήν την μπουνάτσα, κάτι κρύβεται… Εβδομήντα χρόνια να μην σε πείραξε ο διάβολος, δεν είναι φυσικό πράγμα, κάτι πρέπει να έχεις κάνει.
Πού αποδίδεις αυτήν την μπουνάτσα; την ρώτησε ο παπάς.
Η γυναίκα τα ‘χασε. Σκέφτηκε λιγάκι και μετά θυμήθηκε, ότι είχε ένα φυλαχτό, που της είχε δώσει η μάνας της.
– Αυτό με βοήθησε Πάτερ, απάντησε η γυναίκα.
– Θα το κάψεις το φυλαχτό αυτό και μετά θα ξαναέρθεις, της είπε ο παπάς.
Αν δεν το κάψεις, μην έρθεις και μέχρι να πεθάνεις, δεν θα έχεις δικαίωμα να κοινωνήσεις!
Η γυναίκα βγήκε από το εξομολογητήριο, πολύ προβληματισμένη. Πώς θα έκαιγε
ένα κειμήλιο, ένα φυλαχτό της μάνας της;
Προβληματίστηκε πολύ, αλλά τελικάαποφάσισε να το κάψει. Το φυλαχτό όμως, δεν καιγόταν με τίποτα και  απόρησε. Πήγε και το ανάφερε στον παπά. Ο παπάς το διάβασε και μετά πήγε να το κάψει. Όταν το έκαψε, έκανε τέτοιο κρότο, σαν να έπεσε ατομική βόμβα! Έμεινεκατάπληκτη…!!!
Γύρισε στον πνευματικό και την άφησε να κοινωνήσει. Μετά από λίγες μέρες κοινώνησε, αλλά όταν γύρισε σπίτι της να ξαπλώσει, έμεινε στο κρεβάτι παράλυτη.
Για 10-15 μέρες, η γυναίκα ήταν ξαπλωμένη. Ερχόντουσαν οι γειτόνισσες και την έδιναν κουράγιο. Μάλιστα, μία την έφερε και Αγιασμό.
Μια μέρα ξαφνικά ανοίγει η πόρτα του δωματίου της και μπαίνει μέσα ο ίδιος ο διάβολος και της λέει:
– Εκεί θα μείνεις! Τί σου έλειψε τόσα χρόνια; Τα παιδιά σου σπούδασες, τα αποκατέστησες, αρρώστιες δεν είχατε. Σου έλειψε ποτέ κάτι;
Εκεί θα μείνεις! Αυτή ταράχτηκε πάρα πολύ και φοβήθηκε και δεν μπορούσε να βλέπει τον διάβολο. Και πάνω σε αυτόν τον φόβο, παίρνει τον Αγιασμό και τον ρίχνει πάνω του και εκείνος εξαφανίστηκε.
Έτσι, με αυτόν τον τρόπο, λύθηκαν τα πάντα και μπόρεσε η γυναίκα να σηκωθεί από το κρεβάτι και έζησε άλλα 12 χρόνια…
Οι άνθρωποι αν θέλουν να βεβαιωθούν, για την ύπαρξη αυτού του προσώπου, ας πάνε σε έναν εξορκισμό. Ζητείστε να δείτε κατά πρόσωπο μια φορά τον διάβολο και θα δείτε, ότι δεν θα μπορέσετε να αμαρτήσετε ποτέ ξανά!
~ Δημήτριος Παναγόπούλος
Ιεροκήρυξ†
Ο αοίδιμος ιεροκήρυκας Δημήτριος Παναγόπουλος υπήρξε ένας άοκνος εργάτης του Ευαγγελίου με πλήθος καταπληκτικών ομιλιών και συγγραμμάτων. Χωρίς σπουδές και τίτλους, έχοντας όμως το σπουδαίο χάρισμα του λόγου και κυρίως την πλουσιότατη Χάρη του Κυρίου μας που τον επεσκίαζε και τον καθοδηγούσε, βοήθησε πλήθος ανθρώπων να βρούν και να ακολουθήσουν την οδό της σωτηρίας. Αξίζει να σημειωθεί πως δεν επεδίωξε να αναλάβει αυτήν την διακονία αλλά ο Ίδιος ο Χριστός τον επέλεξε και του την ανέθεσε. Εκοιμήθη εν Κυρίω, στις 13 Φεβρουαρίου 1982! Να έχουμε την ευχή του!
Κοινοποίηση άρθρου:
Κατηγορία: Άγιοι, Δημήτριος Παναγόπουλος, Νέα, Περί εξομολογήσεως, Περί μετανοίας, Πνευματική Ζωή

Σχετικά άρθρα