Μενού Κλείσιμο

Ἡ ὑπομονὴ καὶ ἡ σιωπὴ τοῦ ἁγίου Νεκταρίου

Ο πανιερώτατος Μητροπολίτης Μόρφου, παρουσιάζει με γλαφυρό τρόπο τον θαυμαστό βίο του Αγίου Νεκταρίου και ιδιαίτερα το τέλος του μεγάλου μας Αγίου. Ο Άγιος Νεκτάριος μιμήθηκε τη ζωή του Χριστού και ιδιαίτερα ξεχώρισε στην υπομονή κατά της συκοφαντίας. Εμείς σήμερα, δεν είμαστε Νεκτάριοι, είμαστε άλλης γενεάς άνθρωποι, μεταλλαγμένοι, μεταμοντέρνοι, τάχαμου, τάχαμου, εξευρωπαϊσμένοι, και καταλήγει ο Μητροπολίτης: «τουλάχιστον να μάθουμε τώρα, που έρχονται, που μυρίζουν τα πολεμικά και τα σεισμικά γεγονότα, να κάνουμε ένα κοσμποσκοίνι κάθε βράδυ και από τώρα να ξεκινήσουμε να δώσουμε υπομονή και την πίστη στην ψυχή και στο σώμα μας. Και να λέμε στην προσευχή μας: “Χριστέ μου, δώσ’  μου υπομονή και την πίστη των Αγίων μας”»!

“Κήρυγμα Μητροπολίτου Μόρφου κ. Νεοφύτου στὸν πανηγυρικὸ Ἑσπερινὸ τῆς ἑορτῆς τοῦ Ἁγίου Νεκταρίου, ποὺ τελέσθηκε στὸ ἱερὸ παρεκκλήσιο Ἁγίου Νεκταρίου Ἐπισκόπου Πενταπόλεως τοῦ θαυματουργοῦ τοῦ Πολυδύναμου Κέντρου ἡ «Σολέα» στὴν κοινότητα τῆς Εὐρύχου, τῆς μητροπολιτικῆς περιφέρειας Μόρφου (8.11.2017)”.

Πηγή: ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΜΟΡΦΟΥ

Για να διαβάσετε τις Διδαχές του Αγίου Πατροκοσμά πατήστε εδώ

Για να διαβάσετε τις Προφητείες του Αγίου Πατροκοσμά πατήστε εδώ

Για να ωφεληθούν  περισσότερες ψυχές χρειαζόμαστε τη δική σας βοήθεια. Για να βοηθήσετε πατήστε εδώ

Για να εγγραφείτε στο κανάλι μας στο youtube και να παρακολουθείτε τα βίντεο μας πατήστε εδώ

Για να δείτε σε αποκλειστικότητα σε Παγκόσμια πρώτη προβολή βίντεο από την ημέρα της Αγιοκατατάξεως του Αγίου Παϊσίου, πατήστε εδώ

Κοινοποίηση άρθρου:
Κατηγορία: Άγιοι, Άγιος Νεκτάριος, Ομιλίες, ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΜΟΡΦΟΥ, Πολυμέσα

Σχετικά άρθρα