Μενού Κλείσιμο

Μητροπολίτης Μόρφου: Πως θα σταματήσουμε τις καταστροφές που έρχονται…

Απόσπασμα Προφητικής Ομιλίας του Πανιερώτατου Μητροπολίτου Μόρφου κ. Νεοφύτου που έγινε στις 25-02-2020

Ζήστε την τελευταία κανονική εβδομάδα του κόσμου. Αυτή η Κυριάκη ,μέχρι την Κυριακή της Τυρινής θα είναι η τελευταία κανονική εβδομάδα που θα ζήσει ο κόσμος.

Από εδώ και πέρα λένε αυτοί ,αν γίνουν αυτά που διαβλέπουν,θα μπαίνουμε συνεχώς σε ένα καινούριο τρόπο ζωής όπου ο φόβος θα είναι κυρίαρχος.Τα ψώνια της αμαρτίας θάνατος εστί. Αυτό το έχουμε ξεχάσει όλοι μας. Όλοι οι προφήτες, όλοι οι Πατέρες της Π.Διαθήκης -που δεν είναι καθόλου παραμύθια-αυτό λέει,ότι όποτε έχουμε απομάκρυνση από τον αληθινό Θεό,όταν έχουμε επιμονή στην επανάληψη κάποιας αμαρτίας-ιδιαιτέρως αυτές που έχουν σχέση με την Πίστη-με την μαγεία,με τις σαρκικές αμαρτίες,ιδιαιτέρως τις αφύσικες,εντός και εκτός γάμου ,και 4η,οι εκτρώσεις.

Αυτές οι 4 ομάδες αμαρτιών,οδήγησαν στον Κοροναϊό.Οι επιδημιολόγοι προς το παρών δεν έχουν βρει το φάρμακο αυτού του ιού. Αρχικά μας είπαν ότι προήλθε από τα ακάθαρτα ζώα που τρώνε στην Κίνα. Στην Π.Διαθήκη τα ζώα χωρίζονται σε καθαρά και ακάθαρτα και δεν πρέπει ο άνθρωπος να τρώει ακάθαρτα ζώα. Το θέμα είναι ότι ο ιός πήγε σε χώρες που δεν τρώνε νυχτερίδες,όπως η Ιταλία και πρέπει να μας προβληματίζει περισσότερο. Και μάλιστα η Βόρεια Ιταλία που δεν είναι υπανάπτυκτη.

Αν η Νέα Τάξη Πραγμάτων κατόρθωσε να κλείσει το στόμα πολιτικών και να ψηφίζουν νομοσχέδια αφύσικα. Οι Αρχιερείς οι περισσότεροι σιωπούν. Ο Θεός θα τα χρησιμοποιήσει όλα αυτά για να κάνει θαύματα. Μην ξεγελιέστε από τις προφητολογίες ότι μόνο ο πόλεμος θα είναι το επόμενό μας πρόβλημα,είτε με τους Τούρκους,είτε με άλλους. Αυτά είναι μικρά επεισόδια που θα γίνουν τεράστια,μεγάλα. Σε παγκόσμιο πόλεμο θα οδηγήσουν.

Αλλά όλα αυτά τα νομοσχέδια,όλες αυτές οι αμαρτίες που περιέγραψα ,γεμίζουν οι άνθρωποι με δαιμονικά μικρόβια και αυτό έχει επιρροή στα ηφαίστεια,πόσες εκρήξεις ηφαιστείων είχαμε τα προηγούμενα χρόνια,που δεν τα είχαμε για 200 χρόνια. Σεισμοί.  Δεν υπάρχει μέρα που να μη γίνει σεισμός. Σε όλη τη Γη. Συστενάζει η Γη. Τα τσουνάμια. Διάφορα φαινόμενα που δεν τα είχαμε τόσο έντονα παλαιότερα.Τα λέγαμε επισκιασμένα για να μην φοβηθεί ο κόσμος. Τώρα τα λένε στις ειδήσεις.

Οι επόμενοι μήνες, όποιοι Επίσκοποι δεν θα μπορούν να σταθούν απέναντι στον κόσμο,δεν θα τους έχει ανάγκη η Εκκλησία. Ακούτε τι λέω;  Ξέρω ότι είναι βαριά κουβέντα τούτη. Τι σημαίνει να σταθείς απέναντι στον κόσμο; Να βοηθήσεις τον κόσμο να Μετανοήσει. Η Μετάνοια είναι θεραπεία. Αν δεν μπορούν να σταματήσουν όλες αυτές οι καταστροφές, τουλάχιστον να είναι περιορισμένης έκτασης. Μικρής έκτασης. Αυτό μπορούμε να το πετύχουμε. Εμείς. Οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί.

Ο Δαίμονας είναι που θέλει να καταστρέψει τον κόσμο,δεν μπορεί να καταστρέψει το Θεό και θέλει να καταστρέψει την εικόνα του Θεού. Εμείς προσπαθούμε να γίνουμε μία καθαρή εικόνα του Θεού. Ο κόσμος είναι προβληματισμένος για τον πόλεμο, αλλά πιο πολύ με τις αρρώστιες. Να κάνετε δεήσεις στον Άγιο Χαράλαμπο,γιατί αυτός νίκησε παλιά την πανούκλα. Τι ήταν η πανούκλα; Επιδημία ήταν. Πέθενε ο κόσμος χωρίς να ξέρει γιατί. Και ο Άγιος αυτός-τον είδαν πολλοί-να απομακρύνει την αρρώστια.

Ακούστε την ομιλία:

Πηγή:  ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΜΟΡΦΟΥ

Για να διαβάσετε τις Διδαχές του Αγίου Πατροκοσμά πατήστε εδώ

Για να διαβάσετε τις Προφητείες του Αγίου Πατροκοσμά πατήστε εδώ

Για να ωφεληθούν  περισσότερες ψυχές χρειαζόμαστε τη δική σας βοήθεια. Για να βοηθήσετε πατήστε εδώ

Για να εγγραφείτε στο κανάλι μας στο youtube και να παρακολουθείτε τα βίντεο μας πατήστε εδώ

Για να δείτε σε αποκλειστικότητα σε Παγκόσμια πρώτη προβολή βίντεο από την ημέρα της Αγιοκατατάξεως του Αγίου Παϊσίου, πατήστε εδώ

Κοινοποίηση άρθρου:
Κατηγορία: Άγιοι, Θαύματα, Μητροπολίτης Μόρφου κ. Νεόφυτος, Νέα, Ομιλίες, ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΜΟΡΦΟΥ, Ομολογία Πίστεως, Περί Αγάπης, Περί θλίψεων, Περί μετανοίας, Πνευματική Ζωή, Πολυμέσα

Σχετικά άρθρα