Μενού Κλείσιμο

Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Λίγες μέρες πριν την ναυμαχία της ”Έλλης” και συγκεκριμένα τις τελευταίες μέρες του Νοεμβρίου του 1912 όλοι ανέμεναν με ανυπομονησία την εμφάνιση του εχθρού για ν΄ αναμετρηθούν μ΄ αυτόν.

Όμως οι μέρες περνούσαν και ο εχθρός δεν εμφανιζόταν, γεγονός που γέμιζε εκνευρισμό τους αξιωματικούς και το πλήρωμα. Μια από εκείνες τις αγωνιώδεις  ημέρες εμφανίστηκε ο δίοπος πτυχιούχος πυροβολητής Σωτήριος Κ. Σκόδρας στον υπηρετούντα τότε μητροπολίτη Σπάρτης σεβασμιότατο Διονύσιο Δάφνο και του ανακοίνωσε ότι κατά την διάρκεια της υπηρεσίας του παρατήρησε μια περίεργη σκιά στον κάδο νερού και ότι αυτή η σκιά έμοιαζε πολύ στην εικόνα του Αγίου Νικολάου, μάλιστα ανέφερε το γεγονός και σε άλλους δυο ναύτες τους Β. Ρίζο και Σ.Τ. Λουίζο οι οποίοι και δυσπίστησαν ως προς το γεγονός λέγοντας του ότι επρόκειτο για οξείδωση της λαμαρίνας. Αυτό που έμενε λοιπόν ήταν να πάνε και να διαπιστώσουν το γεγονός, όπως και έγινε. Ακολούθησε ανήλεο σταυροκόπημα από τους ναύτες. Το ίδιο συνέβη και με τον μητροπολίτη όπου και έσπευσε να ενημερώσει τον Ναύαρχο Κουντουριώτη.

Με την σειρά του Ο ναύαρχος Κουντουριώτης διέταξε να τοποθετήσουν τον κάδο εις το παρεκκλησίων του θωρηκτού και εν συνεχεία να γίνει ομιλία προς το πλήρωμα με θέμα «Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΜΑΣ».

Μέχρι και το 1914 ο κάδος παρέμεινε πάνω στο θωρηκτό όπου και τον πήρε ο Μητροπολίτης Δάφνος με την έγκριση του Κουντουριώτη για να τον τοποθετήσει στην μητρόπολη της Σπάρτης για τόνωση του θρησκευτικού και πατριωτικού αισθήματος όπως ανέφερε.

Ο κάδος επεστράφη στο Αβέρωφ ύστερα από Βασιλική εντολή και τοποθετήθηκε σε γυάλινη προθήκη, όπου βρίσκεται μέχρι και σήμερα.

Για να διαβάσετε τις Διδαχές του Αγίου Πατροκοσμά πατήστε εδώ

Κοινοποίηση άρθρου:
Κατηγορία: Άγιοι, Νέα

Σχετικά άρθρα