Μενού Κλείσιμο

Οι άνθρωποι συνήθως σύρονται σε πολέμους, όταν είναι πεινασμένοι και σίγουρα όχι όταν υπάρχει πληθώρα αγαθών

Καθώς τα Νεοταξικά μέσα ενημέρωσης συνεχίζουν να μας παραμυθιάζουν με το σκληρό αγώνα των εκλεκτών τους παιδιών για αναδιαπραγμάτευση και ρήξη με τους δήθεν εταίρους μας (στις μέρες μας το παραμύθι έχει το όνομα κοροναϊός) και μερικές χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά αβάπτιστοι λαοί ένιωσαν την οργή του Θεού, ίσως είναι ώρα να ταρακουνηθούμε κι εμείς πριν να είναι πολύ αργά!

Ποια είναι η «Νέα Αυγή»; Τι είναι το BlackJack. Γιατί η «London Daily Telegraph» δημοσίευσε τον Ιούνιο του 2009, στο website της ένα slide show στη θέση των πολιτιστικών θεμάτων(*!), το οποίο μας προετοιμάζει για ένα μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα σε Λονδίνο, Νέα Υόρκη, Τορόντο, Νέο Μεξικό και σε άλλες αμερικανικές μεγαλουπόλεις;

Μπορεί σε κάποιους αυτά να φαίνονται καταστροφολογικά, όμως το 2009 δεν μιλούσαμε για ISIS και Ισλαμιστές τρομοκράτες. Στην Ελλάδα δε, δεν είχαμε ιδέα για όσα θα διαδραματίζονταν στα χρόνια της κρίσης (οικονομίας και αξιών) από το 2009 μέχρι σήμερα.

Ο μακαριστός Γέροντας Αμβρόσιος Λάζαρης, δυο μήνες πριν πέσουν οι δίδυμοι πύργοι στις Η.Π.Α. είχε πει: “Μεγάλο κακό θα βρει την Αμερική και όχι μόνο μέσα στο Σεπτέμβριο. Αλλοίμονο».

Πριν από κάποιο χρονικό διάστημα οι φιλόδοξοι Τούρκοι πολιτικοί και στρατιωτικοί, σκέφτονταν έντονα την επέμβαση στη Συρία. Βέβαια όταν έκαναν γνωστά τα σχέδια τους διαπίστωσαν πως κανένας νέος δεν θα άφηνε τη βολή του για να πάει να πολεμήσει. Οι άνθρωποι συνήθως σύρονται σε πολέμους, όταν είναι πεινασμένοι και σίγουρα όχι όταν υπάρχει πληθώρα αγαθών.

Αυτά βέβαια οι Παγκοσμιοποιητές τα γνωρίζουν, γι’ αυτό οδηγούν την ανθρωπότητα σε οικονομική κατάρρευση, ώστε να τη σύρουν με ευκολία σε έναν γενικό πόλεμο, όπως έκαναν άλλωστε και πριν τους δυο προηγούμενους. Ίσως, οι τρομοκρατικές ενέργειες σε μεγαλουπόλεις της Δύσης, να είναι μια ακόμα αφορμή, μια προβοκάτσια, ώστε να φορέσουν τα χακί οι ορδές των Δυτικών που θα έρθουν να πολεμήσουν στα στενά.

Ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος σε συνέντευξη που έδωσε τον Ιανουάριο του 2015, ανέφερε μεταξύ άλλων:

(Δημοσιογράφος) Διάφοροι επικαλούνται συχνά τις προφητείες του γέροντα Παΐσιου και υποστηρίζουν ότι έρχεται η καταστροφή της Τουρκίας. Πώς γίνεται ένας πατέρας της εκκλησίας να μιλά για καταστροφή ενός λαού, έστω και «απίστων»;

(Μητροπολίτης) Δεν το εύχεται. Το προφητεύει. Προφήτης είναι ένας άνθρωπος με ανοικτά αισθητήρια. Ακούει και βλέπει πράγματα πριν ακόμη πραγματοποιηθούν. Το προφητικό χάρισμά υπάρχει μέσα στην εκκλησία, όπως υπάρχει το ιαματικό χάρισμα. Γιατί όταν είναι να γιατρευτούμε από μια ασθένεια, το δεχόμαστε, αλλά τις προφητείες δεν τις δεχόμαστε; Αυτός ο άγιος, μου είπε εμένα όταν ήμουν 20 χρονών ότι θα γίνω Επίσκοπος στον τόπο που γεννήθηκα. Μου είπε επίσης ότι θα κτίσω μοναστήρια και μάλιστα ο Παΐσιος, μου σχεδίασε στο χώμα πρόχειρα το αρχιτεκτονικό σχέδιο. Δύο αυλές που λέει, όχι μια. Μια για τον κόσμο και μια για τους μοναχούς. Και τον ρώτησα «μα θα κάμω εγώ έτσι πράματα;». «Ναι», μου απάντησε, «όχι τώρα αλλά αργότερα». Δεν είναι ο μόνος που προφήτευσε ο Παΐσιος. Εγώ σου λέω για έναν πιο γείτονα σου, είσαι Μορφίτης. Στη Ζώδια το 1973 ένας ψάλτης μας, ο Δημήτρης ο Πρωτόπαπας, είπε «αχ παιδιά και θα βγείτε πρόσφυγες, Τούρκοι θα κατοικήσουν στο χωριό μας».

(Δημοσιογράφος) Αποκλείεται να πρόκειται περί συμπτώσεως;

(Μητροπολίτης) Ε τώρα αυτό είναι και ζήτημα δικής σου πίστεως. Αλλά υπάρχει επιδημία συμπτώσεων; Είναι σύμπτωση που μου είπε ότι θα γίνω Επίσκοπος στον τόπο που γεννήθηκα, όπως και έγινα;

(Δημοσιογράφος) Ο κόσμος θέλει αποδείξεις για την ύπαρξη του θεού…

(Μητροπολίτης) Ο Παΐσιος είναι απόδειξη, το ίδιο και Πορφύριος και ο Ιάκωβος. Όταν τα πρόσωπα είναι απόδειξη, τι άλλο θέλουμε; Να εμφανιστούν οι άγγελοι στον ουρανό; Θα γίνει τέτοιο σημείο. Μετά τον πόλεμο θα γίνει ένα τέτοιο μεγάλο σημείο. Θα νομίσουν μερικοί ότι είναι η Δευτέρα παρουσία, αλλά δεν θα είναι. Και θα πιστέψουν όλοι, αλλά τότε η πίστη δεν θα έχει αξία. Η πίστη έχει αξία τώρα.

(Δημοσιογράφος) Είστε αισιόδοξος για λύση του εθνικού προβλήματος, δεδομένης της κρίσης, που ξέσπασε στο κυπριακό συνεπεία των τελευταίων τουρκικών προκλήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ; Η πορεία προς τη Μόρφου θα είναι η τελευταία φέτος;

(Μητροπολίτης) Είμαι βέβαιος ότι θα λυθεί το κυπριακό, όμως όχι μέσα από τη διαδικασία των συνομιλιών. Το κυπριακό, όπως και το κουρδικό και το αρμενικό, θα λυθεί μέσα από μια διαδικασία γεωπολιτικής ανακατάταξης, που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη. Είμαι υπέρ της λύσης του κυπριακού, διότι χωρίς λύση του κυπριακού, η Κύπρος είναι καταδικασμένη σε πλήρη τουρκοποίηση. Αυτό έχω αντιληφθεί, μέσα από διπλή μελέτη των γεγονότων, αφενός γεωπολιτικά και αφετέρου θεολογικά, κάτι που δεν μπορούν να κάνουν οι πολιτικοί, τη θεολογική προσέγγιση των γεγονότων. Το κυπριακό θα λυθεί μέσα στο πλαίσιο μιας γεωστρατηγικής ανακατάταξης. Το κύριο φαινόμενο θα είναι ένας τεράστιος πόλεμος, ο οποίος ήδη ξεκίνησε από την Συρία, τώρα εισήλθε στο Ιράκ. Συμβαίνει ταυτόχρονα στην Ουκρανία κάτι ανάλογο. Αυτοί οι μικροί τοπικοί πόλεμοι θα ενωθούν σε ένα παγκόσμιο πόλεμο, όπου θα κινηθεί σε δύο φάσεις. Η μια φάση, το «γήπεδο» θα είναι η Μέση Ανατολή», αυτό που τώρα ζούμε με το Ισλαμικό λεγόμενο Κράτος. Θα εμπλακεί σε κάποια στιγμή η Ρωσία. Ο μεγάλος ηττημένος θα είναι η Γεωργία και η Τουρκία. Η Τουρκία θα διαλυθεί. Όταν τα έλεγα τούτα πριν από χρόνια, μου έλεγαν ότι είναι υπερβολή. Τώρα τα καταγράφει το Στέιτ Νπιπάρτμεντ και τα ξένα ΜΜΕ ως γεγονότα. Άρα η λύση του κυπριακού δεν θα έλθει μέσα από τις πορείες, ούτε μέσα από τις συνομιλίες του όποιου Προέδρου.

Ούτε βέβαια η λύση στην τεχνητή ελληνική κρίση θα δοθεί στις «στημένες συνομιλίες και τις σκληρές διαπραγματεύσεις» των εκλεκτών της Νέας Τάξης.

«Επειδή λοιπόν πολλά από τα επερχόμενα δεινά δεν τα βλέπουμε εμείς οι στα χαμηλά βαδίζοντες, οικονόμησε η χάρη του Θεού, τους Αγίους προφήτας, σαν από υψηλό τόπο της προφητείας στεκομένους, την επικείμενη να έλθει σ΄ εμάς οργή του Θεού από μακριά προμηνύοντας, να αποκρούσωμε την θεήλατο πληγή.Έχοντας επαναφέρει έγκαιρα δια της μετανοίας, και έχοντας ανορθώσει την πεσμένη μας ψυχή», μας λέει ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος.

Απρίλιος 2015

(*!) Τι είναι το BlackJack; Γιατί η «London Daily Telegraph» δημοσίευσε τον Ιούνιο του 2009, στο website της ένα slide show στη θέση των πολιτιστικών θεμάτων; Δείτε το βίντεο:

Για να διαβάσετε τις Διδαχές του Αγίου Πατροκοσμά πατήστε εδώ

Για να διαβάσετε τις Προφητείες του Αγίου Πατροκοσμά πατήστε εδώ

Για να ωφεληθούν  περισσότερες ψυχές χρειαζόμαστε τη δική σας βοήθεια. Για να βοηθήσετε πατήστε εδώ

Για να εγγραφείτε στο κανάλι μας στο youtube και να παρακολουθείτε τα βίντεο μας πατήστε εδώ

Για να δείτε σε αποκλειστικότητα σε Παγκόσμια πρώτη προβολή βίντεο από την ημέρα της Αγιοκατατάξεως του Αγίου Παϊσίου, πατήστε εδώ

 

Κοινοποίηση άρθρου:
Κατηγορία: Άγιοι, Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος, Άγιος Παΐσιος, Άγιος Πατροκοσμάς, Άγιος Πορφύριος, Εθνικά Θέματα, Μητροπολίτης Μόρφου κ. Νεόφυτος, Νέα, Ομολογία Πίστεως, Περί μετανοίας, Πνευματική Ζωή, Πολυμέσα, Προφητείες, Ρωμιοσύνη, Σύγχρονοι Γέροντες, Ταπείνωση

Σχετικά άρθρα