Μενού Κλείσιμο

«Ποιος είναι ο άνθρωπος του Θεού;» ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΠΡΟΣ ΤΙΜΟΘΕΟΝ (Α΄ 6.11)

«Ποιος είναι ο άνθρωπος του Θεού;»

Η πνευματική ζωή είναι το κύριο χαρακτηριστικό του ανθρώπου του Θεού. Και πνευματική ζωή δεν είναι απλώς οι βαθιές πνευματικές συζητήσεις και οι συναισθηματικές εκφράσεις, που εντυπωσιάζουν εξωτερικά. Είναι αρνητικά η εκτόπιση από μέσα μας όλων εκείνων των δυνάμεων της φθοράς του θανάτου και της αμαρτίας και θετικά η ανακαίνιση μας εν Χριστώ Ιησού. Η λυτρωτική πορεία της ψυχής μας προς τη θέωση, η επιτυχία του «καθ’ ομοίωσιν».

Αυτό είναι κάτι το πολύ μεγάλο, πολύ βαθύ, μια μεταμόρφωση του ψυχικού μας κόσμου. Δεν αρκεί λοιπόν η άσκηση ορισμένων αρετών μόνο και η αποφυγή μερικών κακιών και παθών. Οι επιτυχίες αυτές δεν μας κάνουν «ανθρώπους του Θεού».

Ένα σχετικό παράδειγμα για όσα λέμε, είναι και η περίφημη παραβολή των δέκα παρθένων, που μας είπε ο Κύριος: Αι «μωραί Παρθένοι» δεν είχαν λίγες αρετές, όμως έμειναν «έξω του νυμφώνος». Δεν τις έσωσε η μεγάλη αρετή της Παρθενίας, γιατί κατά τα άλλα δεν ήταν προσωπικές, αληθινές και γνήσιες οι σχέσεις τους με το Θεό.

Ο καθένας λοιπόν από εμάς ας ρωτήσει ειλικρινά τον εαυτό του: 1) Είμαι μ΄ αυτή την έννοια πράγματι άνθρωπος του Θεού; 2) Επιδιώκω με όλη τη δύναμη της ψυχής μου τη γνησιότητα στις προσωπικές μου σχέσεις με το Θεό; 3) Ζω την πνευματική ζωή σαν ένα ακατάπαυστο αόρατο πόλεμο, σαν μια συνεχή ικεσία, για την πρόσκτηση των δωρεών του Αγίου Πνεύματος;

                                     Αρχιμανδρίτης Κωνσταντίνος Σακαρίδης

Σήμερα αδελφοί μου, οι συνάνθρωποι μας θαυμάζουν τον οικονομικό άνθρωπο, τον τεχνοκράτη άνθρωπο και όχι τον άνθρωπο του Θεού. Αλλά ο τεχνοκράτης άνθρωπος δεν πέτυχε τη χαρά, τη γαλήνη, και την ευτυχία του. Το άγχος και η αγωνία τον πνίγουν και τον ταλαιπωρούν. Για να υπερνικήσουμε ο άγχος και την αγωνία πρέπει να αναζητήσουμε τον «άνθρωπο του Θεού». Ας γίνουμε λοιπόν οι «άνθρωποι του Θεού».

Απόσπασμα από το βιβλίο του Αρχιμανδρίτου Κωνσταντίνου Σακαρίδη «Σαλπίσματα από την Αγία Γραφή» , των Εκδόσεων “ΠΑΡΟΥΣΙΑ”.

Διαβάστε τις Διδαχές του Αγίου Πατροκοσμά

Διαβάστε τις Προφητείες του Αγίου Πατροκοσμά

Για να ωφεληθούν  περισσότερες ψυχές χρειαζόμαστε τη δική σας βοήθεια. Εγγραφείτε στη Σελίδα μας στο Facebook για να μπορείτε να κοινοποιείτε τις δημοσιεύσεις μας

Για να εγγραφείτε στο κανάλι μας στο youtube και να παρακολουθείτε πρώτοι τα βίντεο μας πατήστε εδώ

«Γιατί ο Θεός δεν θα καταστρέψει την Ελλάδα» Δείτε το βίντεο με τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις του π. Κωνσταντίνου Σακαρίδη

Δείτε σε αποκλειστικότητα το βίντεο  της Αγιοκατατάξεως του Αγίου Παϊσίου

Κοινοποίηση άρθρου:
Κατηγορία: Άγιοι, Νέα, π. Κωνσταντίνος Σακαρίδης, Περί μετανοίας, Πνευματική Ζωή