Μενού Κλείσιμο

“Προφητικός ο μακαριστός π. Αυγουστίνος Καντιώτης: Όταν οι επίσκοποι σιωπούν, μπορεί και ένας καλόγερος να κρατήσει την Ορθοδοξία! (βίντεο)”

Σαν σήμερα το 1907 σύμφωνα με τον Άγιο Παΐσιο τον Αγιορείτη, γεννήθηκε ο μέγας Χρυσόστομος των εσχάτων, ο μακαριστός π. Αυγουστίνος Καντιώτης, ένας αληθινός Επίσκοπος, ένας ογκόλιθος της πίστεώς μας και της πατρίδας μας!

«Όταν οι επίσκοποι σιωπούν, μπορεί και ένας καλόγερος να κρατήσει την Ορθοδοξία!» μας λέγει ο μακαριστός και δίνει θάρρος στους πιστούς που απογοητεύονται από τη σημερινή στάση των Επισκόπων. Προφητικός και προορατικός περιγράφει τη σημερινή κατάσταση λες και έβλεπε μπροστά του όλα τα γεγονότα.

Νιώθουμε μέσα μας σήμερα αυτή τη μεγάλη μέρα της Ορθοδοξίας, σήμερα που εορτάζουμε την Ανάσταση του Κυρίου μας, πως οι λόγοι του λέοντα της Ορθοδοξίας, ενσαρκώνονται στο πρόσωπο του Γέροντος Ευθυμίου από την Καψάλα του Αγίου Όρους, τον συνεχιστή του έργου του μεγάλου Αγίου και Προστάτου της γενιάς μας Παϊσίου του Αγιορείτου! Αυτός είναι ο οδηγός μας και αυτόν θα ακολουθήσουμε!

Δείτε το συγκλονιστικό – προφητικό βίντεο:

 

Διαβάστε εδώ την Επιστολή του Γέροντος Ευθυμίου από την Καψάλα του Αγίου Όρους: «Κύριε, σῶσον λαόν ἀπεγνωσμένον»

Σταχυολογήσαμε από τους πύρινους πνευματικούς του λόγους, έναν χείμαρρο επαίνου για το αγαπημένο του Ελληνικό Έθνος που υπηρέτησε με αυταπάρνηση και πατρική στοργή σε όλη του τη ζωή!

Το Ελληνικόν Έθνος

Η Ελλάς προσέφερεν εις τον Χριστόν το αίμα μυριάδων τέκνων της, μαρτύρων και ομολογητών της νέας πίστεως. Κανένα άλλο έθνος δεν προσέφερε τόσον αίμα εις τον χριστιανισμόν όσον η Ελλάς. Με το αίμα των μαρτύρων εποτίσθη το δένδρον του χριστιανισμού. Αύτη είναι η μεγαλυτέρα υπηρεσία, αύτη είναι η μεγαλυτέρα δόξα της Ελλάδος, δόξα υπερβαίνουσα την δόξαν μυριάδων Παρθενώνων.

Την ευχή σου Άγιε Δέσποτα Αυγουστίνε!!!

Διαβάστε εδώ την Επιστολή του Γέροντος Ευθυμίου από την Καψάλα του Αγίου Όρους:

«Κύριε, σῶσον λαόν ἀπεγνωσμένον»

Κοινοποίηση άρθρου:
Κατηγορία: Άγιοι, Άγιος Παΐσιος, Βίντεο, Ηχητικά, Νέα, Ομιλίες, Ομολογία Πίστεως, π. Αυγουστίνος Καντιώτης, Πνευματική Ζωή, Πολυμέσα, Προφητείες, Ρωμιοσύνη

Σχετικά άρθρα