Μενού Κλείσιμο

Μαδαγασκάρη – Εξωτερική ιεραποστολή

“Πορευθέντες μαθητεύσατε πάντα τά έθνη, βαπτίζοντες αυτούς

     εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος”.

Η ιστοσελίδα μας “Άγιος Πατροκοσμάς”, αναγνωρίζοντας την σημαντικότητα των παραπάνω λόγων του Κυρίου, αισθάνεται την ανάγκη και την υποχρέωση να υποστηρίζει την Ορθόδοξη Εξωτερική Ιεραποστολή της νήσου Μαδαγασκάρης. Με την χάρη του Θεού και τις άοκνες προσπάθειες του Πανιερώτατου Μητροπολίτου κ. Ιγνατίου, το ιεραποστολικό έργο έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις και συνεχώς εξαπλώνεται. Συνεχώς νέα πρόσωπα προσέρχονται στην Ορθοδοξία και γίνονται μέλη της Εκκλησίας του Χριστού διά του Μυστηρίου του Βαπτίσματος.  Ευχόμαστε ολόψυχα ο Κύριος να ευλογεί αυτό το σπουδαίο έργο, να χαρίζει δύναμη σε όλους τους φίλους της Ιεραποστολής, κληρικούς και λαϊκούς, που είτε με την παρουσία τους στη Μαδαγασκάρη, είτε προσφέροντας τις υπηρεσίες τους από τα μετόπισθεν, να αγκαλιάζουν με ακόμη μεγαλύτερη θέρμη, το μεγάλο έργο της Εκκλησίας που πραγματοποιείται εκεί.

Επειδή όμως πάντοτε οι ανάγκες της Ιεραποστολής είναι μεγάλες, σε έμψυχο και άψυχο υλικό, ευχόμαστε ο Ισαπόστολος μας Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός, να πρεσβεύσει να γεννηθούν και άλλοι Ιεραπόστολοι και εθελοντές που θα βοηθήσουν αυτό το θεάρεστο έργο.

Ορθόδοξη Ιεραποστολή στη νήσο Μαδαγασκάρη

Η Μαδαγασκάρη είναι το τέταρτο μεγαλύτερο νησί στο κόσμο με έκταση 587.000 τ.χλμ. και πληθυσμό 21 εκατομμυρίων ανθρώπων. Πρωτεύουσα είναι το Antananarivo και επίσημες γλώσσες τα Γαλλικά και τα Μαδαγασκαρινά. Εδώ εδρεύει η Ιερά Επισκοπή Μαδαγασκάρης με 75 κτιστούς  Ιερούς Ναούς, 35 Ιερείς και 2 Διάκονους.

Δείτε περισσότερα