Μενού Κλείσιμο

Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός ~ Απόσπασμα από τις Μεγάλες Περιοδείες Επανευαγγελισμού των Ελλήνων

Ο Πατροκοσμάς ερχόμενος από τα χωριά της Εδέσσης και διασχίζοντας το Άσπιο όρος, έφθασε στην Εράτυρα (Σέλιστα). Πρώτος του σταθμός το μοναστήρι του Αγίου Αθανασίου, πάνω στο βουνό. Κατεβαίνοντας από το μοναστήρι στο δρόμο υπήρχαν εκκλησάκια και κελιά με ασκητές, όπου πέρασε και ευλόγησε. Σώζονται και σήμερα οι εκκλησίες που στάθηκε και ευλόγησε ο Άγιος. Η Παναγία, ο Άγιος Νικόλαος, οι Άγιοι Ανάργυροι.

Κατεβαίνοντας στην πόλη μίλησε στο συγκεντρωμένο πλήθος στο Ναό των Αγίων Αποστόλων, όπου γινόταν γάμος. Στο τέλος η νοικοκυρά του κοντινού σπιτιού έβγαλε μία λεκάνη με νερό για να πλυθεί. Το νερό ευωδίαζε και το κράτησαν. Μ’ αυτό ράντισαν αρρώστους και θεραπεύτηκαν. Η γυναίκα που έδωσε στον Άγιο το νερό για να πλυθεί ήταν η προγιαγιά της Θεοδώρας Σιζόπικου (1889 – 1967). Το θαύμα διηγήθηκε η εγγονή της, και αυτή Θεοδώρα, σα μια πολύτιμη παράδοση και παρακαταθήκη της οικογένειας. Το ερειπωμένο σπίτι, απέναντι από την εκκλησία των Αγίων Αποστόλων, είναι και σήμερα ο σιωπηρός μάρτυρας αυτού του θαύματος.

Για να διαβάσετε τις Διδαχές του Αγίου Πατροκοσμά πατήστε εδώ

Για να διαβάσετε τις Προφητείες του Αγίου Πατροκοσμά πατήστε εδώ

Για να ωφεληθούν  περισσότερες ψυχές χρειαζόμαστε τη δική σας βοήθεια. Για να βοηθήσετε πατήστε εδώ

Για να εγγραφείτε στο κανάλι μας στο youtube και να παρακολουθείτε τα βίντεο μας πατήστε εδώ

Για να δείτε σε αποκλειστικότητα σε Παγκόσμια πρώτη προβολή βίντεο από την ημέρα της Αγιοκατατάξεως του Αγίου Παϊσίου, πατήστε εδώ

Κοινοποίηση άρθρου:
Κατηγορία: Άγιος Πατροκοσμάς, Νέα

Σχετικά άρθρα