Μενού Κλείσιμο

«ΜΑΘΕΤΕ ΑΠ᾿ ΕΜΟΥ, ΟΤΙ ΠΡΑΟΣ ΕΙΜΙ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΟΣ ΤΗ ΚΑΡΔΙΑ»

Σε μια μικρή γειτονιά της μεγάλης πόλης έμενε εδώ και χρόνια η κυρία Ελένη. Ήταν Μικρασιάτισσα και πριν πολλά χρόνια είχε χάσει και γονείς και άντρα και παιδιά στον ξεριζωμό της Σμύρνης. Όμως, σιγά-σιγά κατάφερε να επιβιώσει και να σταθεί με αξιοπρέπεια στην νέα της πατρίδα.

Στη γειτονιά όλοι την αγαπούσαν και τη σεβότανε κι όταν μιλούσαν γι αυτήν δεν άκουγες ποτέ κακό λόγο. Πραγματικά, η κυρία Ελένη ήταν ένας αξιόλογος και αγαπητός άνθρωπος, που είχε βάλει σαν σκοπό της ζωή της την Αγάπη του Χριστού και τη διακονία της στους ανθρώπους.

Ότι είχε ,το έδινε με χαρά και αγάπη σε κάθε άνθρωπο που είχε ανάγκη κι όλοι έβλεπαν τα δάκρυα της που έτρεχαν απ’ τα θαλασσιά μάτια της, δάκρυα πραότητας και καλοσύνης.

Κι ενώ η ζωή της κυλούσε ήρεμα και οι κάτοικοι της γειτονιάς είχαν δίπλα τους ένα στήριγμα αγάπης, ένα πρωινό μπήκε μέσα στο σπίτι της ένα μεσόκοπος άνδρας και με λόγια σκληρά και κυνικά της είπε να του αδειάσει το σπίτι γιατί θα το γκρέμιζε για να φτιάξει μια καινούργια τριώροφη οικοδομή.

Η κυρία Ελένη ξαφνιάστηκε και πιότερο λυπήθηκε για τον σκληρό κι απότομο τρόπο που της μίλησε ο άγνωστος σ΄αυτήν άνδρας, όμως, του μίλησε με πραότητα και ταπείνωση κι ευγενικά του είπε ότι θα κάνει αυτό που ήθελε.

Πράγματι, η κυρία Ελένη, χωρίς να γογγύσει γι΄αυτό το ανεπάντεχο συμβάν, έστρεψε το βλέμμα της στα Άγια εικονίσματα και με δάκρυα στα μάτια έκανε το σημείο του Σταυρού και είπε : «Ας γίνει το θέλημα σου Χριστέ μου» .

Μετακόμισε, λοιπόν, σ΄ ένα άλλο μικρό δωμάτιο παράμερα στην άκρη της γειτονιάς, δίχως να βγει κανένας κακός ή πικρός λόγος από το στόμα της κι ευχαριστούσε τους γείτονες που τη βοηθούσαν στη μεταφορά των λιγοστών πραγμάτων της.

Όμως, δε πέρασαν πολλές μέρες κι ο μεσόκοπος άντρας την επισκέφτηκε στο μικρό δωμάτιο της και με δάκρυα στα μάτια της ζήτησε συγνώμη για το κακό που της έκανε και της είπε να επιστρέψει στο σπίτι της κι αυτός θα της έδινε και ότι άλλο χρειαζότανε.

Η κυρία Ελένη τον κοίταξε βαθιά στα μάτια κι αφού τον έπιασε από το χέρι του είπε: «Σήμερα ήρθε ο Χριστός στο σπίτι μου».

Τι είχε συμβεί άραγε; Ποιος ξέρει… ο Θεός ξέρει!

(Λκ 10,29)

Γεώργιος Χριστοφόρου Καραβιώτης

Πηγή: http://www.imra.gr

Κοινοποίηση άρθρου:
Κατηγορία: Νέα, Προσευχή

Σχετικά άρθρα