Μενού Κλείσιμο

Πως πρέπει να προσευχόμαστε για τους εχθρούς μας; Άγιος Γαβριήλ ο δια Χριστόν Σαλός και Ομολογητής.

Κάποτε, όταν ο Άγιος Γαβριήλ ο δια Χριστόν Σαλός, κήρυττε για την αγάπη προς τον πλησίον, κάποιος τον ρώτησε:

– Γέροντα Γαβριήλ, για τους κακούς ανθρώπους που σπέρνουν το μίσος και την ανησυχία σε όλους μας, πώς πρέπει να προσευχόμαστε για την ευημερία τους;

Εκείνος απάντησε:

– Ξεκινάμε πρώτα προσευχόμενοι για εκείνους που αγαπάμε  πάνω απ ‘όλα, ξεκινήστε με το γεγονός, για παράδειγμα, προσευχόμενοι για τα παιδιά σας. Στη συνέχεια, προσευχόμαστε για τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας.  Μετά προσευχηθείτε για τους γείτονες. Για την πόλη, στην οποία ζείτε. Ευλογώντας ο Θεός την πόλη και τη χώρα στην οποία ζείτε, δεν ευλογεί και τους εχθρούς;  Ο Θεός όλους τους ευλογεί, βρέχει επί δικαίων και αδίκων. Η Γεωργία δεν είναι η μόνη χώρα που περιβάλλεται από εχθρούς. Ζητήστε από το Θεό να καθησυχάσει τις καρδιές τους, ώστε να είναι μην είναι σε θέση να δείχνουν  εχθρότητα. Τώρα, όταν ολόκληρη η χώρα προσευχηθεί, μπορείτε να σταματήσετε οποιοδήποτε κακό. Αξίζει τον κόπο να το κάνετε. Ο ίδιος ζήτησε από τον Θεό να γεμίσει τις καρδιές τους με ευγένεια και το μυαλό με  σοφία.

Βλέπετε, είπε,  αποδεικνύεται, ότι όταν δεν προσευχόμαστε για τους εχθρούς μας, αυτό γίνεται ο εχθρός της δικής μας προσευχής!

Μετάφραση σε αδημοσίευτο υλικό για τον Αγίου Γαβριήλ που παρέχεται από το πνευματικό του τέκνο Μαλχάτζι Τζινόρια.

Κοινοποίηση άρθρου:
Κατηγορία: Άγιοι, Άγιος Γαβριήλ ο δια Χριστόν Σαλός και Ομολογητής, Νέα

Σχετικά άρθρα