Μενού Κλείσιμο

“Πνευματικά Εφόδια Ζωής από τον Δημήτριο Παναγόπουλο” – Εκοιμήθη σαν σήμερα 13 Φεβρουαρίου 1982

Η αμαρτία είναι το ακριβότερο προϊόν παγκοσμίως, που πωλείτε από τον σατανά με αντίκρυσμα την ψυχή του ανθρώπου. Το προϊόν του, την αμαρτία, την ζαχαρώνει, την καμουφλάρει, ώστε να ελκύει και να κεντάει τον άνθρωπο και να γίνεται ποθητή σε όλους τους ανθρώπους…

*****

Η αμαρτία δεν είναι απλώς ένα καψίλιο που μας παίρνει την πρόσκαιρη ζωή, αλλά μας χαλάει την αιωνιότητα, γιατί μας κόβει κάθε σχέση με τον Θεό. Και όμως παρ’ όλα αυτά, άνθρωπε, όταν σου μιλά ο διάβολος για την αμαρτία και σε υποβάλλει στην διαφθορά και πάσης φύσεως αμαρτία, τον ακολουθείς με χέρια και με πόδια. Οι περισσότεροι άνθρωποι, έχουν τον διάβολο, ως τον καλύτερο φίλο τους, αλλά ουσιαστικά είναι η καταστροφή και η απώλεια της ψυχής τους. Που είναι η λογική μας; που είναι η ανωτερότητά μας; που είναι η επιτυχία μας;

*****

Πως κάθεσαι άνθρωπε και μαθαίνεις όλες τις λεπτομέρειες για τις αμαρτίες και όλες τις κακίες του κόσμου και δεν ενδιαφέρεσαι για να μάθεις πως θα σωθείς; Μόνος σου πηγαίνεις στην αμαρτία και μόνος σου θα πας στον Χριστό. Γιατί πολλοί περιμένουν, ο Χριστός να πάει σε αυτούς, χωρίς αυτοί να κάνουν τίποτα.

*****

Πολλοί γύρισαν στον Χριστό, χωρίς να διώξουν τίποτα από τα παλιά. Απλά πρόσθεσαν και τον Χριστό στην ζωή τους. Τι λογής μετάνοια είναι αυτή; Και νομίζουν ότι έγιναν Χριστιανοί.

*****

Ο άνθρωπος αμαρτάνει με τρεις τρόπους: Με τα λόγια, με τις πράξεις και με τους λογισμούς του.

*****

Ας μετανοούμε, ας επιστρέφουμε στον Χριστό και εξομολογούμεθα τις αμαρτίες μας πριν είναι πολύ αργά, διότι δεν γνωρίζουμε τι επιφυλάσσει ο Κύριος στην ανθρωπότητα και την Ελλάδα.

*****

Η Μετάνοια, η εξομολόγηση εις Ορθόδοξο ιερέα και η Θεία Κοινωνία Ορθοδόξου Εκκλησίας είναι τα σωτήρια μέσα αποκτήσεως ενδύματος γάμου και όλα αυτά είναι ΔΩΡΕΑΝ.

Η λέξη δε, Δωρεάν, ενέχει και προϋποθέτει το αναπολόγητο εν ημέρα κρίσεως.

Δημήτριος Παναγόπουλος Ιεροκήρυκας (✞ 13 Φεβρουαρίου 1982)

Υ.Γ. Ο αείμνηστος ιεροκήρυκας Δημήτριος Παναγόπουλος υπήρξε ένας άοκνος εργάτης του Ευαγγελίου με πλήθος καταπληκτικών ομιλιών και συγγραμμάτων. Χωρίς σπουδές και τίτλους, έχοντας όμως το σπουδαίο χάρισμα του λόγου και κυρίως την πλουσιότατη Χάρη του Κυρίου μας που τον επεσκίαζε και τον καθοδηγούσε, βοήθησε πλήθος ανθρώπων να βρούν και να ακολουθήσουν την οδό της σωτηρίας. Αξίζει να σημειωθεί πως δεν επεδίωξε να αναλάβει αυτήν την διακονία αλλά ο Ίδιος ο Χριστός τον επέλεξε και του την ανέθεσε.

Απόσπασμα από το βιβλίο: «480 δυναμικά πνευματικά εφόδια σωτηρίας (Δημ. Παναγόπουλου)

Πηγή: https://simeiakairwn.wordpress.com

Διαβάστε όλα τα κείμενα του Δημήτριου Παναγόπουλου

Κοινοποίηση άρθρου:
Κατηγορία: Uncategorized, Δημήτριος Παναγόπουλος, Νέα, Περί εξομολογήσεως, Περί μετανοίας, Πνευματική Ζωή

Σχετικά άρθρα